CHINESE AMBASSADE WIL IMPORT VAN E-AFVAL TEGENGAAN

0
334

~DE VUILE WAS BUITEN HANGEN~

(Over onaangename zaken spreken met buitenstaanders)


BANGKOK:- Gisteren berichtte Olleke u dat Thailand problemen heeft met elektronisch afval en vermeldde dat Chinezen hierbij betrokken zijn. De Chinese ambassade reageerde direct op haar website met een verklaring. Is dat toeval? (Waarschijnlijk wel …)De Chinese ambassade sprak haar zorg uit over berichten dat uit China afkomstig elektronisch afval Thailand wordt binnengebracht en dat Chinese zakenmannen betrokken kunnen zijn met het illegaal importeren daarvan.

In haar verklaring zegt de ambassade dat China, net als andere ontwikkelende landen ook last heeft van het importeren van elektronisch afval. Ze zijn zich daarom volledig bewust van de zorgen die Thailand over dit probleem heeft, en wil niet zien dat Thailand daar mee blijft zitten.

De ambassade zegt verder dat de Chinese en Thaise regeringen samenwerken op het gebied van milieubescherming en moedigen de uitwisseling van technische kennis toe om het milieu beter te kunnen beschermen. Beide regeringen nemen maatregelen om het dumpen van illegaal elektronisch afval tegen te gaan.
De ambassade benadrukte dat ze Chinese investeerders en staatsbedrijven instructies even om de Thaise wetten nadrukkelijk na te leven, en om het Thaise milieu te beschermen. Ook dat voornoemde bedrijven en personen op correcte wijze zich ontdoen van elektronisch afval, en dat de ambassade probeert het illegaal importeren en exporteren van elektronisch afval tegen te gaan.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS