CHINA HEEFT DE SCHUIVEN OPENGEZET, DE MEKONG RIVIER STIJGT NU 2 METER PER DAG | ARBEIDERS IN PANIEK

0
483

~HET WATER KOMT TOT AAN DE LIPPEN~

(In groot gevaar, in hoge nood, bevinden)


NONG KHAI:- Het niveau van de Mekong-rivier in de noordoostelijke provincie Nong Khai begon gisteren plots als donderslag bij heldere hemel te stijgen en niet zo’n beetje ook, twee meter in één dag, wat ertoe leidde dat de arbeiders op zowel de oevers van Thailand als Laos hun machines en zand naar hoger gelegen grond moesten verplaatsen om het snel wassende water uit de weg te gaan.

De plotse situatie liet ook veel drijvende viskweekmanden in het Thais “Poh Phae” genoemd, kantelen omdat deze niet op een dergelijke waterstijging zijn gemaakt. De Thaise vissers werden gedwongen om snelle aanpassingen te maken om te voorkomen dat ze naar de bodem zouden zinken.

Gistermorgen was het rivierniveau 5,97 meter nog hoog, ongeveer twee meter hoger dan het 3,88 meter-niveau dan dinsdag en vanmorgen was het al 6,23 meter onder de rivieroevers, zo meldde het provinciale hydrologische kantoor van de afdeling Waterbronnen.

Er werd verwacht dat nadat deze enorme watermassa vandaag het stadje Nong Khai zal passeren, waarna het waterniveau van de Amerongen weer zal dalen, zo is de verwachting.

Het waterniveau van de Mekong in het stroomopwaartse district Chiang Khan van de provincie Loei was gisteren al met 61 centimeter gedaald.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation