CHIANG MAI NOG STEEDS NUMMER 1 MET VERKEERSONGEVALLEN TIJDENS DE ZEVEN GEVAARLIJKE DAGEN VAN THAILAND

0
238

~BREAKING NEWS~


BANGKOK:- De eerste vijf van de “zeven gevaarlijke dagen” van deze nieuwjaarsvakantie hebben geresulteerd in 2.761 verkeersongevallen met 314 doden en 2.848 gewonden mensen waarbij iChiang Mai het grootste aantal ongelukken op de naam heeft staan terwijl de provincie Nakhon Ratchasima de meeste doden moest noteren.

Khun Prapon Tangsrikiattikul, de plaatsvervangend permanent secretaris voor de volksgezondheid, vertelde vanmiddag dinsdag dat er zich op maandag, de vijfde dag van de zeven dagen nationale vakantie, 569 verkeersongelukken hebben voorgedaan waarbij 72 mensen om het leven kwamen en 591 anderen gewond raakten.

De meest voorkomende oorzaak bleef rijden onder invloed van alcohol, bij maar 44,82% van de ongelukken op maandag was drank in het spel, gevolgd door te hard rijden met 29,88%. Bij 81,62% van de ongevallen waren motorfietsen betrokken en bij 6,24% pick-up trucks. Tussen 16.00 en 20.00 uur deden zich op maandag de meeste ongelukken voor.

Op maandag was het grootste aantal ongevallen 23 in Nakhon Si Thammarat. Het hoogste aantal gewonden lag 27 in dezelfde provincie. Het hoogste dodental van vier personen moest Si Sa Ket en Ubon Ratchathani genoteerd worden.

De cijfers toonden aan dat de wegen in Thailand iets minder dodelijk waren dan tijdens dezelfde vijfdaagse periode vorig jaar.

Gedurende de vier dagen registreerde Chiang Mai het grootste aantal ongevallen: 91. Het hoogste dodental was in Nakhon Ratchasima, met 14 dodelijke slachtoffers, en het grootste aantal gewonden met 96, bevond zich in Nakhon Si Thammarat.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Yongyuth Phupuangphet
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post