CANADEES GEARRESTEERD VOOR OPLICHTING EN HET BELOVEN VAN WERKGELEGENHEID IN DE USA

0
414

~VEEL BELOVEN EN WEINIG GEVEN DOET EEN GEK IN VREUGDE LEVEN~

(Veel mensen zijn al blij met een belofte en geloven alles)


BANGKOK:- Eerder deze week is er een 37-jarige Canadees gearresteerd omdat hij Thaise jongeren ronselde voor een niet bestaand uitzendbureau in Canada. De politie arresteerde deze oplichter, Mr. Michael Roberge bij het Amarin Plaza in Bangkok nadat er in juli door de rechtbank van Chiang Mai een arrestatiebevel was uitgevaardigd.

De man werd beschuldigd van het uitbaten van een illegaal uitzendbureau en profiteerde daarmee van buitenlandse werkgelegenheidsfraude. De misdrijven kunnen voor hem bij elkaar een gevangenisstraf opleveren van in totaal 20 jaar gevangenisstraf en 400.000 baht boete.

Het komt zelden voor dat een westerling zich bezighoudt met deze vorm van werkfraude waar hij van werd beschuldigd, aangezien bij vrijwel alle eerder bekende arrestaties Thais of onderdanen van andere Zuidoost-Aziatische landen zijn betrokken zijn.

Normaliter zijn de straffen niet al te zwaar, wat de lokale bevolking weinig aansporing geeft om met deze vorm van oplichting te stoppen.

Het niet bestaande uitzendbureau van Mr. Michael Roberge, genaamd “De Canuck” beloofde in 2013 Thaise studentenvisa en werkgelegenheid in de Verenigde Staten in tegen voor een vergoeding van 150.000 baht. Nadat het geld was betaald, verdween Roberge met de noorderzon.

Onlangs vertelde twee gedupeerden dat ze Roberge’s nieuwe uitzendbureau Work West in Chiang Mai betaald hadden om hen in het Pittsburgh Marriott City Center hotel in Pennsylvania en een restaurant in Miami, Florida te plaatsen, daar zouden ze voor Thaise begrippen een riant salaris ontvangen.

Volgens de politie was het uitzendbureau Work West feitelijk een legitiem agentschap voor buitenlandse arbeidsbemiddeling geweest, waarbij veel klanten een baan hadden, maar niet allemaal. Roberge ontkende onderdeel te zijn van een van de zwendelpraktijken en beschuldigde een medewerker van laster die daar in 2013 mee begonnen zou zijn.

De politie verklaarde dat ze de werknemer zullen gaan zoeken om meer licht in deze zaak te krijgen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: screenshots YouTube
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: nextshark.com