CALLCENTER BENDE REKRUTEERT THAISE CHEF-KOKS DIE LATER IN EEN HEEL ANDER POTJE MOESTEN ROEREN

0
599

~IEMAND GOUDEN BERGEN BELOVEN~

(Veel beloven zonder het na te komen)


BANGKOK:- Een groep enthousiaste Thais geloofde dat ze naar het buitenland gingen om daar als een chef-kok aan het werk te gaan maar werden uiteindelijk gedwongen om mensen vanuit een callcenter op te lichten, zo vertelde één van Thailands meest befaamde misdaadbestrijders, “Mister Big Joke”

Commandant Surachet Hakpal, die de twijfelachtige naam “Mister Big Joke” toebedeeld heeft gekregen, maakte gisteren tijdens een persconferentie bekend dat zijn manschappen drie Taiwanese en twee Maleisiërs in Maleisië hadden laten arresteren.

De callcenter bende had vijf chefkoks uit de provincie Phayao gerekruteerd en hen gouden bergen beloofd dat ze in Maleisië als chef-kok in goede restaurants zouden gaan werken.

In plaats van naar Maleisië te gaan, kwamen ze in Cambodja terecht, waar ze in eerste instantie te horen kregen dat ze zouden worden opgeleid tot hotelreceptionist.

Deze belofte veranderde al snel in illegaal callcenter-werk, dit gebeurde niet zonder slag of stoot, ze kregen te maken met bedreigingen en fysieke intimidatie. De Thais zijn uiteindelijk in een callcenter in Maleisië beland.

De bendeleden zijn op basis van aanhoudingsbevelen gearresteerd en aangeklaagd voor oplichting en het afpersen van mensen.
Commandant Surachet zei dat de zaak eerst in Maleisië behandeld zou worden voordat deze bendeleden later in Thailand vervolgd kunnen worden.

Wel zou commandant de goedgelovige Thaise mensen, die slachtoffer in deze zaak het slachtoffer zijn geworden, helpen terug te keren naar hun provincie Phayao, in het noorden van Thailand.

Informatie en bron:
Foto’s: DailyNews
Content: Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: DailyNews