BUITENLANDSE TOERIST CLAIMT IN HUA HIN DOOR EEN HAAI AANGEVALLEN TE ZIJN, DOKTOREN SPREKEN DIT TEGEN

0
586

 ~ER ZIJN HAAIEN OP DE KUST~

(Er dreigt gevaar)


HUA HIN:- Gisteren werden er beelden op social media geplaagd waarop een buitenlandse man beweerd voor de kust van Hua Hin gebeten te zijn door een haai.De clip, die nu vreemd genoeg is verwijderd, toonde een man die uit het water werd gehaald en meerdere verwondingen aan een van zijn voeten had opgelopen.

Het incident zou hebben plaatsgevonden op het strand van Sai Noi, in het zuiden van Hua Hin, waarbij de niet-benoemde buitenlander met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht voor behandeling van zijn wonden.

Sommige mensen die online commentaar gaven, ondervroegen betwijfelde de bewering dat de verwondingen het gevolg waren van een haaienaanval en suggereerden dat de verwondingen veroorzaakt konden zijn door scherpe stenen op de zeebodem.

Anderen zeiden dat de verwondingen duidelijk bijtwonden waren, met speculatie dat ze werden veroorzaakt door de zwartvin rifhaai.

In reactie op het incident op Facebook, schreef de Nederlander Edwin Wiek, die Wildlife Friends Foundation Thailand in de provincie Phetchaburi beheert, dat haaien in de Golf van Thailand ” groot genoeg zijn om te bijten maar te klein om te vechten”.

Een andere Facebook-gebruiker, Aaron Gimli Myers schreef: “Nooit eerder gezien of gehoord van dergelijk agressief gedrag van een zwarte rifhaai, omdat het tamelijk snelle en schuwe dieren zijn.
Een potentieel zou de kleine mannetjeshaai ? Ik heb ze tijdens het duiken van de eilanden gezien en dat waren agressieve wezens “.

Marilyn Rose zei: “Oeps! Dat ziet er heftig uit! Er zijn haaien zat in dit gebied, ik heb zelf gezien dat lokale vissers ze bij Takiab vangen, maar meestal blijven ze ’s nachts dicht bij de kust en hebben niet de neiging om mensen aan te vallen tenzij ze zich bedreigd voelen.
Maar er zijn ook enkele behoorlijk vervelende rotsen bij Sai Noi waarop ik een keer mijn teen gebroken heb. Om eerlijk te zijn lijkt het echter meer op een hapje “.

UPDATE: De reporter van ThaiVisa heeft bij de medische staf die de buitenlandse man behandelde geïnformeerd, zij vertelden dat de verwondingen niet consistent waren met die van een haaienbeet en waarschijnlijk veroorzaakt waren door stenen.

De verslaggever van Thaivisa probeert nu contact te krijgen met medische functionarissen en zal voor een update zorgen zodra er nieuwe informatie beschikbaar is.

Informatie en bron:
Foto’s: ThaiVisa
Content: Olleke Bolleke in Hua Hin
Bron: ThaiVisa