Home Featured BROMMER VERHUURDERS OP KOH SAMUI VERHUREN GÉÉN BROMMERS MEER AAN MENSEN MET SPLEETOGEN?

BROMMER VERHUURDERS OP KOH SAMUI VERHUREN GÉÉN BROMMERS MEER AAN MENSEN MET SPLEETOGEN?

0

~MET GEBAKKEN PEREN BLIJVEN ZITTEN~

(Voor de moeilijkheden opdraaien)


KOH SAMUI:- Op dit eiland is er een groteske ontwikkeling gaande in de wereld van bromfietsverhuur. De verhuurders van dergelijke vervoermiddelen hebben de handen ineen geslagen om géén brommers dan wel motoren meer aan chinezen te verhuren, hoe men die scheiding tussen Chinees en geen Chinees gaat maken, zal naar alle waarschijnlijkheid aan de oogstand afgelezen.

De verhuurders zijn tot deze opmerkelijke beslissing gekomen daar het aantal ongevallen met Chinese huurders zich maar bleven opstapelen, véél van deze verhuurders blijven naderhand ‘zitten met de gebakken peren’ en dreigen daarom nu met het boycotten van de Chinese kamikaze piloten.

Een bedrijf dat op Chaweng Beach Road is gevestigd, had aan het einde van de maand november van zijn totale vloot voertuigen nog slechts 11 onbeschadigde brommers klaarstaan voor nieuwe klanten, alle andere brommers en motoren stonden in reparatie, zo klaagde de eigenaar van deze verhuur shop.

Hij vertelde dat de westerse klanten, altijd wel goed waren voor het betalen van de door hun veroorzaakte schade maar bij deze Chinese kamikaze piloten is géén stuiver te halen.
Met als gevolg dat potentiële Chinese huurders bij voorbaat weggewuifd worden of vriendelijk medegedeeld krijgen géén brommers of motoren meer voor de verhuur beschikbaar te hebben.

De lang gevestigde verhuurders erkennen deze ironie, juist omdat dit in de jaren 90 ook het geval was, toen werden er absoluut geen voertuigen verhuurd aan Israëli’s, de vriendelijke chinezen blijken nu hun plaats ingenomen te hebben.

De statistieken van de politie lijken deze beslissing te billijken, het aantal Chinese slachtoffers ligt aanzienlijk hoger dan die van andere nationaliteiten, zo bevestigde een woordvoerder van het politiebureau Bophut.

Informatie en bron:
Foto: Sam Grüber
Rewriter: Olleke Bolleke
Der-Farang