ViDeO | UITEINDELIJK VONDEN DE BRITSE HELDEN DE VERMISTE VOETBALLERTJES!

0
434

~JONGENS VAN JAN DE WITT~

(Dappere jongens zijn)


CHIANG RAI:- Thailand ontwaakt met het ongelofelijke nieuws dat alle twaalf kinderen en hun coach gered zijn. Er is ook meer informatie beschikbaar gekomen over de duikers die de groep wist te bereiken. 

Britse duikers John Volanthen, Robert Harper en Richard Stanton zijn uitgeroepen tot helden in de Thaise media. De drie waren bij de eerste vrijwilligers die meededen met de reddingsoperatie. Ze zijn lid van het Zuid en Midden Wales Grotten Reddingsteam, en worden gezien als de beste experts op het gebied van speleologie.

In 2010 werden ze gevraagd door de Franse regering om te helpen een duiker te vinden die een week vast zat in de Dragonnière Gaud grot bij Labastide de Virac in de Ardèche.

Ook in 2010 vestigden Volanthen, een IT consultant en marathonner uit Bristol met Stanton, een brandweer man uit Coventry, als teamleden een wereldrecord door 5,5 km te duiken in de onbekende Pozo Azul grot in Spanje.

In 2004 was Richard Stanton betrokken bij de redding van 13 Britse grotonderzoekers in Mexico.

“Ik hou van de uitdaging,” zei Volanthen tegen de Sunday Times in een interview in 2013. “Om onszelf en onze uitrusting naar het einde van zo’n lange grot te brengen, dat is een echte puzzel. Het is niet gevaarlijk als je het goed doet. Er zijn gewoon een groot aantal kleine dingen die je altijd in de gaten moet houden.”

De BBC berichtte dat het Zuid en Midden Wales Grotten Reddingsteam geen commentaar heeft gegeven over de redding. De Britse Grotten Reddingsraad, een overkoepelende organisatie voor grottenredders in Engeland, zegt dat ze de namen niet geven van uitgezonden redders, zodat ze hun werk zonder afleiding kunnen uitvoeren.

De BBC gaf wel het bericht door dat de redders de grot bereikt hadden:  “Rond 16.30 ontvingen we het geweldige nieuws dat alle twaalf jongens en hun coach ontdekt zijn in een droog gedeelte van de grot …” “… Iets later kregen we bevestiging dat onze Britse grotduikers de verloren kinderen levend aangetroffen hebben.”

Thaise marineduikers deelden de video van het moment waarop de vermiste kinderen en hun coach gevonden werden.

Hooyah…..ทีมหมูป่าพบเยาวชนทีมหมูป่าบริเวณหาดทรายห่างจาก Pattaya beach 200 เมตร โดยนักดำน้ำหน่วยซีลดำน้ำวางไลน์เชือกนำทาง ร่วมกับนักดำน้ำจากประเทศอังกฤษ ระยะทางจากห้องโถง 3 ยาว 1,900 เมตร เมื่อเวลา 21.38 น. คืนวันที่ 2 กรกฎาคม 2561#ThainavySEAL

Geplaatst door Thai NavySEAL op Maandag 2 juli 2018

Informatie en bron:
Illustraties: ThaiVisa
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai Visa