BRANDEND PROTEST BIJ IRAANSE AMBASSADE IN BANGKOK

0
421

~IN VUUR EN VLAM STAAN~

(erg opgewonden zijn)


BANGKOK:- Een man stak zichzelf in brand, en probeerde de Iraanse ambassade binnen te rennen waar op dat moment verkiezingen voor president gehouden werden.

De man overgoot zich zelf met brandbare vloeistof en gebruikte een aansteker om zich in lichterlaaie te zetten, voor de ingang van de Iraanse ambassade op Sukhumvit soi 49. Omstanders wisten de brandende man te blussen met een brandblusser. De zwaar gewonde man, identiteit nog niet bekend, is naar het Police General ziekenhuis gebracht. Hij weigert nog steeds te praten,” zegt de politie.

In de ambassade was een stembureau geopend. Volgens de politie waren er op het moment van de aanslag niet veel mensen in de ambassade. De agent die dienst deed op de ambassade zei dat hij de man had zien lopen met een bord ‘Niet stemmen op Iris’ in het Engels, en een tekst in het Arabisch.

De verkiezingen in Iran zijn een strijd tussen de de strenge imam Ebrahim Raisi en de min of meer gematigde president Hassan Rouhani.

De man riep iets in wat de agent denkt dat het Farsi is voor dat hij zich overgoot met benzine, en dat ontstak. Volgens de politie probeerde hij het gebouw binnen te rennen, maar toen dat niet lukte rende hij naar de voorgevel van het gebouw. De agent wist toen met zijn brandblusser de brand te doven.