BOSBRANDEN BLIJVEN DE PROVINCIE MAE HONG SON IN HET NOORDELIJK GELEGEN THAILAND TEISTEREN

0
139

~ALS EEN LOPEND VUURTJE~

(Zich snel verspreidend)


MAE HONG SON:- Helaas maar waar, de Illegale buitenbranden blijven voorkomen in de provincie Mae Hong Son ondanks het verbod en de voortdurende smogcrisis.

De afgelopen maanden kampt provincie Mae Hong Son het grootste deel van de tijd met smog. De blootstelling aan deze ernstige luchtvervuiling is een bedreiging voor de gezondheid van de lokale bevolking geworden.

De autoriteiten geven de schuld aan de veldverbrandingen met met grote regelmaat niet meer te beheersen zijn waardoor er hele bosgebieden in de brand komen te staan. Nog steeds worden er her en der illegale buitenbranden gedetecteerd.

Satellietbeelden bevestigden dat er zaterdag in Mae Hong Son ten minste 23 brandhaarden waren. Van hen waren er 13 in het district Sop Moei.

Khun Kampanart Prachongpim, zijnde het hoofd van de bosbrandbestrijdingsafdeling van Mae Hong Son, maakte gistermiddag (zondag 22 april) bekend dat teams uit verschillende provincies naar Mae Hong Son waren gekomen om bosbranden te bestrijden, bosbranden die vaak door mensen werden veroorzaakt

Ten minste twee bosbranden konden afgelopen zaterdag worden geblust, deze waren veroorzaakt door mensen die het bos in gingen om bosvruchten te verzamelen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation