Home Algemeen BOEING 77 THAI AIRWAYS BREEKT START AF NA VLAMMEN IN DE MOTOR

BOEING 77 THAI AIRWAYS BREEKT START AF NA VLAMMEN IN DE MOTOR

0
BOEING 77 THAI AIRWAYS BREEKT START AF NA VLAMMEN IN DE MOTOR

BOEING 77 THAI AIRWAYS BREEKT START AF NA VLAMMEN IN DE MOTOR

~IN DE KIEM WILLEN SMOREN~

(Al van bij het begin doen stoppen)


BANGKOK:- Eerder deze week moest Boeing 777 van Thai Airways de start a breken door motorproblemen. Na het incident waren vlammen te zien in de motor. Dat blijkt uit videobeelden op Youtube.

Het incident vond zondagnacht al plaats. De Boeing 777-300ER van Thai Airways zou een vlucht uitvoeren van Bangkok naar Z├╝rich. Nog voor het toestel op snelheid was op de startbaan, braken de piloten de start af. Niemand raakte bij het incident gewond. De passagiers zijn later met een vervangend toestel naar Zwitserland gevlogen.

GAT IN DE MOTOR
Volgens de Aviation Herald reed het toestel ongeveer 55 kilometer per uur toen de start afgebroken werd. Nadat het toestel tot stilstand kwam, was een groot gat in de linkermotor zichtbaar.

VLAMMEN
Op beelden die de Duitse luchtvaartwebsite AeroTelegraph online gezet heeft, zijn duidelijk vlammen in de motor zichtbaar.

INSPECTIE
De Amerikaanse luchtvaartautortiteit FAA gaf donderdag een airworthiness directive uit naar aanleiding van het incident. Daarin stelt de FAA dat onderdelen uit de motor het toestel beschadigd hebben. Een aantal maatschappijen die dezelfde motoren als Thai Airways gebruikt, moet nu hun motoren inspecteren.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Youtu.be
Vertaling : Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: upinthesky.nl