BMA LEGALISEERT DE VERKOOP OP DE TROTTOIRS VAN DE KHAO SAN ROAD IN BANGKOK

0
273

~OVERSTAG GAAN~

(Na aandringen/lang er mee wachten toegeven)


BANGKOK:- De Metropolitan Administration van Bangkok heeft besloten om verkopers toe te staan ​​hun handelswaar op de voetpaden van de Khao San-weg te verkopen echter wel met de beperking dat dit uitsluitend tussen 16:00 uur en 00:00 uur toegestaan is, aldus de plaatsvervangend gouverneur van Bangkom, khun Sakolthee Pattiyakul.

Khun Sakolthee verklaarde dat dit besluit is genomen tijdens een ontmoeting tussen de BMA en vertegenwoordigers van het ministerie van Sport en Toerisme, het Ministerie van Handel, het Metropolitan Police Bureau en andere betrokken instanties.

Tijdens de vergadering werd afgesproken dat de vrije verkoop op de trottoirs van Khao San Road zal worden gelegaliseerd op grond van artikel 20 van de wet inzake openbare hygiëne en orde, die de BMA machtigt om plaatsen voor verkopers aan te wijzen.

De BMA zal een aankondiging opstellen met een details inzake verkooppunten, welke zullen worden aan ongeveer geregistreerde 200 verkopers worden toegewezen. De verkopers zullen allen een verificatieproces ondergaan, elke verkoper krijgt één ruimte voor een 1,50 m brede kraam toegewezen, de verkooptips ligt ten allen tijde tussen 16.00 uur en middernacht.

De details zullen naar verwachting een maand in beslag nemen waarna deze gelijk van kracht zijn, aldus khun Sakolthee.

Terwijl de details worden opgesteld mogen verkopers hun goederen van 18.00 uur tot middernacht op de stoep verkopen. Wel zullen de districtsambtenaren van Phra Nakhon zullen de verkopers gaan verifiëren en een verkoopplaats van 1.50 meter voor elk van hen in 10 dagen regelen.

Khun Sakolthee vertelde dat tijdens de vergadering werd besloten om de verkoop op Khao San Road te legaliseren, omdat dit gebeid een belangrijke toeristische plek is die zijn eigen identiteit heeft verworven.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS