BMA | 48 VAN DE 144 VOEDSELMARKTEN IN BANGKOK “ ONHYGIËNISCH” BEVONDEN

0
73

~GEZONDHEID IS DE GROOTSTE SCHAT~

(Gezondheid is het belangrijkste)


BANGKOK:- De Metropolitan Administration van Bangkok heeft vastgesteld dat 48 van de 144 permanente voedselmarkten in de hoofdstad beneden de hygiënenormen werkten.

De Food Hygienic Standard Division van de Health Department van BMA heeft de resultaten van hun vorig jaar gehouden onderzoek naar de voedselmarkten in Bangkok gisteren bekendgemaakt.

Volgens de divisie kregen 54 van de markten de erkenning van een “diamant” , wat staat voor een uitstekend standaardcertificaat, terwijl 42 markten de “gouden” waardering kregen, welke volstaat voor goed.

De divisie onderzocht ook 220 tijdelijke permanente markten, die geen opstallen hebben en die op bepaalde dagen van de week in de openlucht worden gehouden, daarbij constateerde de onderzoeksdivisie dat 89 van hen niet voldeden aan de vereiste hygiënenormen.

De divisie zei dat de markten in de districten Chatuchak, Jom Thong, Thawee Vadhana, Bangkok Yai, Bang Korlaem, Pahumwan, Bueng Koom, Pomprap, Phasi Charoen, Lard Prao, Wang Thong Lang Saphan Sung en Nong Chokall wel voldeden aan hygiënische normen zoals door het koninkrijk gesteld.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation