BIJNA 600 STUDENTEN LOPEN ERNSTIGE VOEDSEL-VERGIFTIGING OP NA OP DE CAMPUS IN BANGKOK NA KRAPAO GAI GEGETEN TE HEBBEN

0
314

~ZE HEBBEN ER DE BUIK VOL VAN~

(Ze hebben er schoon genoeg van)


BANGKOK:- Bijna 24 studenten werden vandaag in het ziekenhuis opgenomen wegens ernstige voedselvergiftiging nadat honderden studenten onwel waren geworden na het eten van voedsel op de campus van een middelbare school.

Meer dan 600 middelbare scholieren werden vanochtend wakker met hevige misselijkheid en diarree op de Satriwithaya School, waar ze de avond tevoren allemaal op het Thaise kipgerecht Krapao Gai gegeten hadden.

“Misschien had de voedselvoorziening niet de capaciteit om zoveel maaltijden voor een groot aantal mensen te bereiden”, aldus Apeem Phupitak, een woordvoerder van de stichting die het evenement organiseerde. “Misschien was voedsel niet goed gekookt of was het op de verkeerde temperatuur bewaard.”

De genoemde ttudenten zijn allemaal in het Vajira-ziekenhuis opgenomen om voor voedselvergiftiging behandeld te worden.
De voedselvergiftiging wordt toegeschreven aan het mogelijk niet goed garen van de kip die de studenten gisteravond aten. Tweeëntwintig studenten werden naar ziekenhuizen gebracht; vier blijven nog onder de ziekenhuiszorg omdat hun toestand nog zorgelijk is.

De 600 studenten in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar van Matthayom, waren van zondag tot en met woensdag uit het hele land naar de Satriwithaya School gereisd. Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Sufficiency Economy Family, een koninklijk ondersteund programma dat studenten in staat stelt deel te nemen aan activiteiten die in overeenstemming zijn met de filosofie van wijlen King Rama IX om met eigen middelen te kunnen leven.

Het keukenpersoneel van de gastschool was ingehuurd door de stichting om maaltijden voor studenten te verzorgen.

Pornthep Sae-heng, directeur van het Erawan Medical Center in Bangkok, zei dat deze ellende rond 09.20 uur aanvang nam, zodat men eerst acht ambulances naar de school had gestuurd.

De 22 gehospitaliseerde waren 16 meisjes en zes jongens. Ze werden naar de ziekenhuizen in Bangkok gebracht, o.a. Naar het Bangkok Metropolitan Administration General, Vajira en Rajavithi ziekenhuis.

Khun Chawin Sirinak, gezondheidsdirecteur van het gemeentehuis, zei dat zijn gezondheidsafdeling nog steeds de exacte oorzaak van ziekte aan het speuren was.

Informatie en bron:
Foto’s: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Khaosod