BIG JOKE VLIEGT NAAR ENGELAND OM HET MEISJE OVER HAAR VERMEENDE VERKRACHTING OP KOH TAO TE ONDERVRAGEN

0
421

~BAKZIJL HALEN~

(Een minder hoge toon aanslaan)


BANGKOK:- De plaatsvervangend commissaris van de Thaise toeristenpolitie heeft onthuld dat hij naar Engeland zal vliegen om de 19-jarige tiener te interviewen die beweert dat ze is verkracht op het controversiële eiland Koh Tao.

Generaal Surachate Hakpan, bekend in de Thaise media als Big Joke, vertelde tegen de verslaggever van INN dat hij de Britse ambassade heeft benaderd en binnenkort naar Engeland zal vliegen.

Het vermeende slachtoffer, genoemd als Isabel Baxter of Issy komt uit Zuid-Londen, zij is inmiddels door drie Britse kranten geïnterviewd en beweert dat ze in juni was gedrogeerd en verkracht. Ook beweerde zij dat de politie van Koh Pangan heeft geweigerd om haar aangifte inzake de verkrachting aantoe nemen, alleen de verdwijning van een item werd wel als zijnde diefstal genoteerd.

De verslaggever van INN kon melden dat de Britse ambassade in Bangkok bezorgd was over de motieven van de tiener omdat ze wel naar de media was gegaan, maar geen contact met hen had opgenomen.

Waar het verhoord zal plaatsvinden, moet nog worden besloten omdat de Thaise politie alles in nauwe samenwerking met de ambassade wilt laten verlopen.

Generaal-majoor Surachate, die tijdens een recent tripje naar het eiland in de provincie Surat Thani geen bewijs heeft gevonden van een verkrachting, herhaalde dat als de beschuldigingen onjuist zouden blijken, de Thaise autoriteiten de vervolging van de tiener zouden vorderen.

Hij verklaarde ook opnieuw dat de bestuurders van de online groep “CSI LA” en The Samui Times moeten worden vervolgd, maar dat er meer tijd nodig is om de zaak tot in de puntjes moet worden voorbereid om later geen bakzeil te halen.

De eigenaar van de CSI LA-site wordt beschouwd als een Thais persoon met de Amerikaanse nationaliteit en de hoofdredacteur van de Samui Times zou een Britse vrouw zij.

Geen van beiden zou op dit moment in hechtenis zijn genomen.

Informatie en bron:
Illustraties: INN
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: INN