BIG JOKE HAALT FLINK UIT NAAR DE WERELD VAN OPLICHTENDE KLEERMAKERS, SIERRAAD-VERKOPERS EN DE TUK TUK CHAUFFEURS

0
562

~DE KRUIK GAAT ZOLANG TE WATER TOT ZE BARST~

(Als men steeds risico’s blijft nemen, gaat het een keer mis)


BANGKOK:- Het Thaise toeristenpolitiebureau meldde dat hun rijzende ster, de eerste crimefighter van het land, beter bekend als “Big Joke” oftewel politie generaal Surachet Hakpal, een grote politieoperatie leidde door een omvangrijke groep criminelen bestaande uit bendeleden en winkeliers die oplichting pleegden met sieraden, kostuums door de toeristen tijdens zgn. rondleidingen te plunderen.

De Toeristenpolitie verklaarde dat de winkels in groepsverband met Tuk-Tuk-chauffeurs en andere sjacheraars samenwerkten om de toeristen geld af ​​te troggelen door hen ertoe te dwingen hoge prijzen te betalen voor hun goederen en diensten.

De website van de TPB plaatste foto’s van de majoor generaal die bekend staat als Big Joke vanwege zijn veelzijdige misdadige acties. Hij werd met de receptie onderzoek schema’s op een whiteboard op politiebureau van Phraratchawang in het historische hart van Bangkok gefotografeerd.

Het bekende gebied wordt door veel toeristen bezocht en daar vaak ten prooi vallen aan gewetenloze oplichters.

Deze vorm van oplichting was al jarenlang bekend in de hoofdstad, waaronder oplichtingspraktijken en sieradenzwendel, zelfs de Nederlandse Alberto Stegeman heeft daar indertijd een reportage overgemaakt.

Veel mensen worden geconfronteerd met aanklachten waarbij de volgende kleermakers worden vervolgd:
A) Thewes Fashion
B) James Fashion
C) B.B. Fashion Ram
D) Fashion International
E) Wasana

Daarnaast zal ook een reisgroep genaamd Royal Traveling Co Ltd worden vervolgd.Informatie en bron:
Illustraties: TOB
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai Tourist Police Bureau