BEWONERS VAN KRABI SMEKEN DE TOERISTEN TE STOPPEN MET HET BEKLADDEN VAN DE PHRA NANG GROT IN KRABI

0
710

~SCHRIJF DAT MAAR OP JE BUIK~

(Er vanuit kunnen gaan dat hetgeen dat men wilde niet door zal gaan)


KRABI:- De bewoners van Krabi zijn het beu en vroegen vandaag de toeristen te stoppen met het etsen van berichten en namen in de rotsen van de populaire reisbestemming.

De omwonenden vertelden dat de 200 meter lange grot- en klifmuur die naar de Phra Nang-grot op Railay Beach leidt bijna volledig door vernielende toeristen beklad en heeft nog maar weinig weg van de toegang naar deze authentieke heilige grot

“We waarschuwen toeristen altijd om geen vandalisme te plegen als we zien dat ze dat willen gaan doen. Maar we hebben niet genoeg mensen om het gebied constant inde gaten te houden, vooral omdat er zo veel mensen per dag komen, “zei Khun Somboon Ngafah, president van de Tourist Business Association van Ao Railay.

Khun Somboon vertelde dat zijn vereniging en functionarissen van het Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi Nationaal Park niet de mankracht hebben om het gebied te constant bewaken.

De graffiti bevat Latijnse, Cyrillische en Mandarijnse karakters en ook initialen met hartjes.

Khun Somboon verklaarde nu dat hij hoopte dat de lokale hotels en exploitanten van toeristische attracties aan de bezoekers zullen gaan vertellen dat vandalisme in grotten, kliffen, stalagmieten en stalactieten schadelijk is voor de gemeenschap.

“Het is verkeerd, en het vernietigt onze natuur,” zei Somboon.

Informatie en bron:
Foto’s: khaosodenglish.com
Content: Olleke Bolleke in Krabi
Bron: khaosodenglish.com