BESTEMMINGEN NIET VER VAN BANGKOK

0
478

~HET IS ER HAARDJE BIJ HET SCHUURTJE~

(Alles is er dicht bij elkaar)


Bangkok: je houdt van de stad of je haat het. Ik geef je bestemmingen niet ver van Bangkok. Ideaal als je de drukte en de hitte beu bent.

Natuurlijk, bestemmingen niet ver van Bangkok is relatief. Het is niet zo dat je er even naar toe fietst of de trein pakt en er met een half uurtje staat.0a3aec4f-b358-4614-890c-a074f9e9bf2d-6297-000003e5b94f500a_tmp

Het gaat er in Thailand iets anders aan toe dan in het goed georganiseerde Nederland met perfecte wegen en een goed openbaar vervoersnetwerk.

Maar voor een weekendje weg is het prima te doen. Daarom geef ik je 6 leuke plekken niet ver van de hoofdstad.

KOH LARN, PATTAYA
Pattaya ligt op zo’n 2 uur rijden van Bangkok. Tel daar een bootovertocht van zo’n 3 kwartier bij op en je staat met je voeten in het strandzand van Koh Larn. Hier kun je zeilen, jetskiën en snorkelen. Ideaal voor een dagtrip, maar je kunt er ook voor kiezen om te overnachten.a4ea2f57-a499-4138-856c-50aff30562cb-6297-000003e5a3cc5e8d_tmp

KOH SAMAE SAN, CHONBURI
Eveneens niet al te ver van Bangkok, maar dan een stuk minder bekend dan Koh Larn. Koh Samae San valt onder het toezicht van de Thaise marine, dat zorg draagt voor het onderhoud van het eiland. Geen massatoerisme hier, maar een ideale bestemming voor een romantisch uitstapje.

KOH KHAM, TRAT
Koh Kham (zie foto boven) ligt in de buurt van Koh Chang. Vanaf Bangkok is het weliswaar een flink aantal uren rijden naar Trat, vanaf waar je de boot kunt nemen. Maar het is absoluut de moeite waard. In tegenstelling tot Koh Chang kom je hier nauwelijks toeristen tegen. Wat je er wel ziet? Prachtig koraal en een boeiend onderwaterleven.img_9926

KANCHANABURI
Op slechts 2 uur rijden van Bangkok ligt de populaire provincie Kanchanaburi. Hier vind je watervallen (Erawan), grotten en cultuur in de vorm van de Dodenspoorlijn en het Oorlogsmuseum in de stad zelf.

Vanuit Bangkok kun je de minibus pakken of de trein nemen. Laatste optie is weliswaar trager, maar onderweg krijg je wel een mooi uitzicht voorgeschoteld.

AYUTTHAYA
Zo dicht bij Bangkok en toch zo’n andere wereld. Deze oude hoofdstad van het toenmalige Siam ligt op slechts 1,5 uur rijden van Bangkok. Pak de minibus en je bent er zo. Behalve oude tempelruïnes is hier ook een drijvende markt.img_9927

KHAO YAI, NAKHON RATCHASIMA
Een van de populairste nationale parken van Thailand is Khao Yai, dat op slechts 2 uur rijden van Bangkok ligt. Wat je in de hoofdstad mist, vind je hier wel. Frisse lucht en prachtige berggezichten. Vooral tijdens het koele seizoen (van november tot en met januari) is het hier vaak erg druk met dagtoeristen.

Met dank aan hieristhailand