BERMBOM DOODT ZES SOLDATEN IN HET ZUIDEN VAN THAILAND

0
254

~ZINLOOS GEWELD~


PATTANI:- Een bermbom welke met grote zekerheid door moslimopstandelingen was geplaatst, heeft vanmorgen in deze zuidelijke gelegen provincie zes Thaise soldaten gedood en vier verwond.

Tijdens de decennia langdurende separatistische opstand in overwegend Boeddhistische Thailand hebben de etnische Maleisische minderheden in de moslimprovincies Yala, Pattani en Narathiwat er voor gezorgd dat sinds 2004 meer dan 6.500 mensen zijn gedood.

De laatste bom ontplofte vanmorgen op een landweg, juist op het moment dat de soldaten tijdens een routine patrouille voorbij reden, zo vertelde vanmiddag de hoofdcommissaris van de districtspolitie Khun Pruk Liangsukwho tegen de verslaggever.

“Het is waarschijnlijk het werk van gewelddadige groepen die in mijn gebied opereren, dit gebied is een zgn. rood gebied,” vertelde Pruk tegen verslaggevers, waarna hij verwees naar gebieden met een hoger niveau met separatistisch geweld.
Een woordvoerder van het leger was niet beschikbaar voor commentaar.

Net als bij het meeste geweld in het diepe zuiden van Thailand, werd er geen aanspraak gemaakt op de verantwoordelijkheid van deze laffe daad.

Het separatistisch geweld, welke al decennia lang de drie zuidelijke provincies met deze terreurdaden samensmelt kent vanaf 2004 een opgaande lijn van geweld maar dit terreur komt zelden dit gebied uit

Vorige maand werd er nog een behoorlijke autobom bij een Big C in Pattani stad tot ontploffing gebracht waarbij tientallen mensen gewond raakte.

Het geweld in het zuiden van Thailand stijgt vaak tijdens de heilige maand van de Moslims waarin de Ramadan valt, de ramadan eindigt komende zondag.

De militaire regering van Thailand heeft sinds 2015 al diverse gesprekken met Maleisië gevoerd, welke er op gericht het onzinnige geweld te beëindigen, een geweldsspiraal die nu al jarenlang duurt.

Informatie en bron:
Foto’s: Malaysia Today
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Coconuts BKK

g