BELGISCHE MAN (VAN THAISE AFKOMST) IS OP ZOEK NAAR ZIJN BIOLOGISCHE OUDERS

0
427

~EEN SNOEK OP ZOLDER ZOEKEN~

(iets onmogelijks zoeken, vergeefse moeite doen)


BANGKOK – Een man die geboren is in Thailand, maar 27 jaar geleden geadopteerd werd door een Belgisch echtpaar is teruggekeerd naar Thailand, op zoek naar zijn biologische ouders.

Pisanu Damiem zoekt ze in Phitsanulok, waar hij als vier maanden oude baby te vondeling was gelegd. De bewoners gaven hem zijn naam, dat Phitsanulok verkort is.

Pisanu is nu een danser, en werkt in België. Hij ondervraagt mensen met behulp van google translate omdat hij geen Thais spreekt. Hij geeft toe dat de kans om zijn biologische ouders terug te vinden niet erg groot is.

Maar hij heeft wel hulp gekregen van bewoners, waaronder de monniken in Wat Sutsawat waar hij te vondeling was gelegd 27 jaar geleden. Een medewerker van het hotel waar hij verblijft is ook erg behulpzaam.

Pisanu’s adoptieouders wisten waar hij geboren is, en een paar andere gegevens. Daarop besloot hij naar Thailand te reizen en te zoeken. Hij wist dat hij na te vondeling gelegd te zijn hij overgebracht is naar een weeshuis in Nonthaburi.

Hij arriveerde op 14 mei in Thailand, en sprak met ambtenaren van het weeshuis. Die vertelden hem dat de politie van Phitsanulok hem daar gebracht heeft. Pisanu vroeg ook de hulp van de abt van Wat Sutsawat, Phrakru Prapatsotitikun. Die zei dat hij toen geen abt was, maar een gewoon monnikje. Even zo goed wil hij hem graag helpen.

En daar sluit Olleke zich graag bij aan. Als u toevallig informatie heeft die Pisanu op weg kan helpen, dan kunt u dat schrijven op de ‘Donnez Pisanu’ Facebook pagina of telefonisch via (092) 269 4066. Dat is het weeshuis waar hij opgevangen werd, en daar spreekt met enkel Thais.

The Nation