BELANGRIJK VERANDERINGEN BIJ UW EVENTUELE VISA AANVRAAG OP PANANG

0
470

~GOEDE PAPIEREN HEBBEN~

(Een redelijke kans maken)

THAILAND: Het koninklijke Thaise consulaat-generaal op het eiland Penang wijst op veranderingen in de visumaanvragen en uitgiftes daarvan.

Vanaf 14 mei worden maximaal 100 aanmeldingen per dag geaccepteerd. De tijden voor het aanmelden en ophalen blijven ongewijzigd.

En voorts kunnen de visa’s niet meer worden verlengd voor buitenlanders als de aanvrager geen bewijs heeft van zijn accommodatie in Thailand of het boeken van vluchten vanuit Thailand.

De benodigde documenten worden alleen in het Thais of het Engels geaccepteerd. Betalingen moeten worden gedaan in Thaise Baht, US Dollars, Euro’s of Maleisische Ringit.

Het Consulaat-Generaal (www.thaiembassy.org/penang) staat niet toe dat mensen met onvolledige documenten het gebouw betreden, iedereen die met onvolledige documentatie wordt direct het gebouw uitgestuurd en moet de volgende dag terugkomen en het opnieuw proberen.

Iedereen die valse documenten indient, wordt een jaar op de zwarte lijst geplaatst en bij mensen met een te lange geldigheidsduur kunnen visa worden geweigerd.

De Thaise krant “The Thaiger” meldt dat er lange wachtrijen worden verwacht bij het Consulaat-Generaal in Phanang.

Dus op tijd uw bed uit, snel ontbijten en naar het consulaat voor uw felbegeerde stickertje.

Olleke Bolleke in Thailand