Home Algemeen BELACHELIJK! DE ELEKTRONISCHE ARMBANDEN VAN THAILAND KUNNEN MET EEN BEETJE ZEEP VERWIJDERD WORDEN

BELACHELIJK! DE ELEKTRONISCHE ARMBANDEN VAN THAILAND KUNNEN MET EEN BEETJE ZEEP VERWIJDERD WORDEN

0
BELACHELIJK! DE ELEKTRONISCHE ARMBANDEN VAN THAILAND KUNNEN MET EEN BEETJE ZEEP VERWIJDERD WORDEN

~MET STOMHEID GESLAGEN ZIJN~

(Verbijsterd zijn)


BANGKOK:- Met het schaamrood op de kaken werden de Thaise functionarissen gisteren geconfronteerd met het verwijderen van de veelgeroemde EM-apparaten (Electronic Monitoring) voor drinkbestuurders en andere criminelen. Hen werd getoond hoe eenvoudig de elektronische armbanden met een beetje zeep of afwasmiddel konden worden verwijderd.

De minster van Justitie, khun Somsak Thepsuthin vertelde gisteren tegen onze correspondent “flabbergasted” te zijn, nadat hij getuige was geweest van een test op een proefpersoon die aantoonde dat de elektronische armband gemakkelijk kon worden verwijderd. Het enige wat de verwijdering deed, was een signaal naar de meldkamer afgeven dat ermee geknoeid was.

Het frappante was, dat de armband zo weer omgedaan kon worden.

Nu is de suggestie gedaan, dat het apparaat beter op de enkel geplaatst kon worden, zoals wij in Nederland de elektronische enkelbanden is gesteld. Hoe het in België geregeld is, zou ik graag willen weten, misschien dat een medelander even de moeite neemt om mij dat te vertellen.

Wanneer daar een enkelband verwijderd wordt, wordt in de de meldkamer een signaal gecreëerd dat de autoriteiten waarschuwt om actie te ondernemen.

Het Tasjkent EM-apparaat wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat dragers zich houden aan een avondklok van 22.00 uur en in verschillende gevallen geen dingen doen zoals voertuigen besturen of getuigen overreden dan wel bedreigen

De apparaten zouden muurvast moeten zitten, khun Somsak was gisteren op de reclassering om te dat niet zo was. Nu heeft hij een termijn van twee weken ingesteld om de specificaties van het apparaat en de leverancier te onderzoeken.

Onze correspondent merkte op dat de aanschaf van verschillende dure apparaten voor beveiligingspersoneel de afgelopen jaren voor veel problemen hebben gezorgd.

Misschien herinnert u het zich nog??? Een Thais bom detectie apparaat dat een enorme som geld kostte, bleek nep te zijn en zou alleen misschien dienst kunnen doen als een wichelroede 😉.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News