BANGKOKSE “SPIDER CARD” HEEFT WEER VERTRAGING

0
347

~BIJ DE WILDE SPINNEN AF~

(Het is bar en boos)


BANGKOK:- Eén openbaar vervoerkaart voor al het openbaar vervoer in Bangkok, de zgn. Mangmoom of ‘spinnen’ kaart gaat voorlopig weer niet door. Reden: de verschillende transportbedrijven lopen nog steeds te bakkeleien.

Olleke berichtte u vorige week opgewekt dat de spinnenkaart er eindelijk in oktober komt. Eh, niet helemaal dus. De laatste communiqués zeggen, ja de kaart komt inderdaad op 1 oktober. Maar die werkt slechts op een paar stations. Zoals op BTS Asoke en MRT Sukhumvit. Daar heb je dus niet zo gek veel aan. De nieuwe datum is geprikt: rond maart 2018.

De Mangmoom kaart lijkt wel wat op de Nederlandse chipkaart. Dat duurde ook zo lang voor die er was. Het ontwerp werd goedgekeurd in oktober 2015. Zou moeten werken in augustus 2016. De datum is nu vijf keer opgeschoven naar de toekomst. De verschillende bedrijven geven elkaar de schuld omdat ‘de ander’ z’n systemen niet goed functioneren met die van hun.

De kaart moet ook werken in de Bangkokse stadsbussen. Het transport ministerie zegt dat ze in 800 van de 2600 bussen kaartlezers op tijd kunnen installeren. Met andere woorden: niet in twee derde van alle bussen.

Dat is best belangrijk, want op 1 oktober wil de militaire regering hun gratis bussen en treinen voor de armen programma stoppen. Daarna kunnen arme Thais op vertoon van hun bijstandskaart gebruik maken van de bus en de trein. De kaartlezers moeten zowel de bijstandskaart als de mangmoom kaart kunnen lezen.

De mangmoom kaart moet ook gebruikt kunnen worden als digitale portemonnee. De invoering daarvan is in 2018. Voorlopig…

Bron: Khaosod