Home Thailand Bangkok BANGKOKS TUNNEL ONGELUK: 5 AANKLACHTEN WEGENS NALATIGHEID

BANGKOKS TUNNEL ONGELUK: 5 AANKLACHTEN WEGENS NALATIGHEID

0
BANGKOKS TUNNEL ONGELUK: 5 AANKLACHTEN WEGENS NALATIGHEID

~DE KLOK LUIDEN, MAAR NIET SCHAFTEN~

(Wel beloven maar niet doen)


BANKGOK:- Vijf personen krijgen aanklachten wegens nalatigheid met de dood ten gevolge voor de dood van Panumat Sae-tea, die op 6 september verdronk in haar auto toen ze probeerde door een ondergelopen tunnel te rijden. Het water was veel dieper dan ze verwachtte, de auto liep vast – en vol. Panumat kwam daarbij om het leven.De politie zegt dat drie bewakers van het nabijgelegen woning complex en twee leidinggevende aangeklaagd worden.

Panumat, 41, kon niet ontsnappen uit haar auto toen de tunnel naar haar woning onder water kwam te staan. Reddingspogingen mislukten.

De leidinggevenden krijgen aanklachten wegens nalatigheid, en zullen zich vandaag bij de politie moeten melden. De bewakers hebben al hun aanklachten gekregen, omdat ze auto’s niet tegenhielden om die tunnel in te gaan, terwijl ze wisten dat die tunnel onder water stond.

Suchatvee Suwansawat, decaan van het King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang, zegt dat de oorzaak van de overstroming een gebroken drainagebuis was die de 100 meter lange tunnel onder water zette.

Het ontwerp was goed, maar de pompen raakten verstopt door modder. die modder blokkeerde ook de buis, waardoor de tunnel heel snel blank kwam te staan.

Suchatvee zegt dat dit niet de enige tunnel met dit probleem is. Hij schat het aantal op 10. De oplossing is om sensors te installeren die meten of de pompen verstop raken, en dan het dienstdoende personeel alarmeren die dan kan optreden. Hij raadt aan om wekelijkse inspecties te doen om te kijken of het systeem goed werkt. En in het regenseizoen moet dat dagelijks gebeuren.

Informatie en bron:
Illustraties: ThaiVisa
Content: B. Botje in Bangkok
Bron:Thai Visa