UpDaTe | BANGKOKS BOUWBEDRIJF LAAT SLACHTOFFERS BARSTEN

1
802

~HET HEFT IN EIGEN HAND NEMEN~

(De leiding nemen)


BANGKOK:- De politie zegt dat het constructiebedrijf dat verantwoordelijk is voor de omgevallen bouwkraan op Silom gaat schikken met de slachtoffers.Dat ze gaan schikken is niet geheel en al vrijwillig, de politie heeft ze ‘aangeraden’ om dat te doen, want een proces gaan ze verliezen. Verder kreeg de politie al klachten van de slachtoffers die zeggen dat de aannemer haar verantwoordelijkheid probeert te ontduiken.

“Er zijn slachtoffers naar voren gekomen,” zegt de politie. “We kunnen nog geen strafklachten indienen omdat we wachten op de medische rapportage. Wat betreft de aansprakelijkheid: die ligt bij de verzekeraar.”

De kraan kukelde vrijdag om bij een appartementencomplex in aanbouw in het midden van Sala Deang Road. Drie mensen raakten gewond, en er werd voor miljoenen baht schade aangericht.

Een zestigjarige vrouw raakte ernstig gewond in haar auto, een voetganger een een motortaxi raakten licht gewond.

De kraandrijver zou een Birmees of Cambodjaan zijn. Hij en de ingenieur die het project leidt hebben het hazenpad gekozen. “We onderzoeken of ze het land uit gevlucht zijn of niet,” zegt de politie.

Er wordt ook rapportage van experts afgewacht. De voorlopige conclusie is dat de kraan te zwaar was voor zijn verankering. De bevestiging scheurde, en de kraan viel daardoor om.

Een aantal slachtoffers heeft al een klacht ingediend bij de politie omdat de aannemer Kiatpraset Marketing niets van zich heeft laten horen, en geen compensatie heeft aangeboden.

Een van de slachtoffers was de actrice Tarinda Kanasoot. Haar auto werd geplet door vallend puin. Ze zegt dat de verzekeraar wel de schade aan de auto, maar geen andere schade wilt vergoeden. En dan tot een maximum van Bt 5 miljoen. Ze denkt dat haar schade fors meer is.

“We hebben geen idee wat de aannemer gaat doen. De autoriteiten doen niets, dus we zullen het zelf moeten opknappen.”

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Khaosod

1 REACTIE

  1. Het risico van thaise aannemers. Voor een correcte aannemer in bkk moet je bij ‘Rich Con’ zijn, ruim 20 jaar ervaring en spreken bovendien gewoon nederlands. Wel zo gemakkelijk!

Comments are closed.