BANGKOKIANEN WILLEN GÉÉN HOGERE PRIJZEN VOOR TAXI’S

1
218

~HET KIND VAN DE REKENING~

(Degene die schade lijdt, terwijl anderen niets hebben)


BANGKOK:- Niet iedereen is blij met de verhoging van de taxiprijzen, wat Olleke u vorige week berichtte. U mag het gerust omdraaien: in een Nida poll over de verhoging was iedereen daar niet blij mee.

De opiniepeiling werd gehouden door Nida onder 1.505 personen in Bangkok en omgeving over de beslissing van het transport ministerie.

66% van de ondervraagden vindt de verhoging naar Bt. 6,50 per km voor 1-10 km te hoog en de service van taxi’s is belabberd. 34% vindt het prima.

Als de taxi minder dan 6 km/uur kan rijden of stil staat in de file gaat de meter werken als een koekoeksklok: het tarief gaat omhoog van 2 naar 3 baht per minuut. Daar is 81% het niet mee eens. 18% heeft geld zat, die hebben er geen probleem mee.

Over de verhoging van het luchthaven tarief is 81% niet te spreken. Die vinden dat chauffeurs hoe dan ook verplicht zijn om passagiers te vervoeren, of dat nou een luchthaven is of niet. 18% is ietwat naïef in hun geloof dat verhoging de chauffeurs zal aanmoedigen sneller passagiers te accepteren.

Betalen voor koffers zit ook niet lekker bij 65% van de ondervraagden. Die vinden dat de ritprijs inclusief bagage is, en dat die niet extra berekend moet worden. 34% kan er wel mee leven.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotoStock
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Thai PBS World

1 REACTIE

  1. sinds wanneer dient er betaald te worden voor een koffer ? Is die taxi maffia een low cost carrier of wat ?

Comments are closed.