DE THAISE HOOFDSTAD BANGKOK OVERWEEGT REKENING RIJDEN

0
262

~EEN GEPEPERDE REKENING~

(Een hoge rekening)


BANGKOK:- Er wordt onderzoek gedaan of het mogelijk is om auto’s die centraal Bangkok binnen rijden daarvoor een rekening te presenteren.

Als het plan wordt goedgekeurd worden de extra inkomsten gebruikt om het verkeer te verbeteren en beter openbaar vervoer te financieren. Er wordt ook gekeken of het mogelijk is om het publiek aan te moedigen om meer gebruik van het openbaar te laten maken.

Op dit moment is het plan om de nummerplaten van auto’s te fotograferen, en de eigenaren een rekening te sturen aan het einde van de maand. Zoiets wordt onder andere in Londen gedaan om het file probleem op te lossen. Sanook bericht dat het onderzoek rond juli gereed moet zijn.

In eerste instantie is het gebied rond Asoke-Sukhumivt het bokje, een gebied met uitstekend openbaar vervoer, maar met fenomenale verkeersproblemen.

CCTV camera’s gaan dan foto’s van nummerborden maken, en de eigenaren krijgen aan het einde van de maand niet de foto’s maar wel de rekening. Openbaar vervoer, zoals bussen, minivans en taxi’s worden uitgezonderd. Hoe hoog de heffing gaat worden is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: SanookNews
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Sanook