Home Thailand Bangkok BANGKOK KLIMT OP DE LIJST VAN DUURSTE STEDEN VAN DE WERELD

BANGKOK KLIMT OP DE LIJST VAN DUURSTE STEDEN VAN DE WERELD

0
BANGKOK KLIMT OP DE LIJST VAN DUURSTE STEDEN VAN DE WERELD

~ALS BOTER DUUR WORDT LEERT MEN DROOG BROOD ETEN~

 (Als het niet anders kan, is men ook met minder tevreden.)


BANGKOK:+ 8 van de 10 duurste steden om te wonen ter wereld liggen in Azië.  De reden zijn de hoge kosten van consumenten producten, en een onroerend goed markt die stijgt als een malle, volgens Mercer’s  25ste jaarlijkse kosten van levensonderhoud onderzoek. Hong Kong staat op de eerste plaats dit jaar, net als vorig jaar. De belangrijkste reden is de explosieve groei van de onroerend goed markt.

Andere steden in het lijstje zijn: Tokio (2), Singapore (3) Seoel (4), Zürich (5), Sjanghai (6), Asgabat (7), Beijing (8), New York (9) en Shenzhen (10). Ashgabat, mocht u dat niet weten, ligt in Turkmenistan. Die stad zag de grootste stijging, van de 43ste plaats naar de 7e plaats. Dat komt vanwege het valute tekort en de prijs van import goederen.

Bangkok steeg ook op de lijst, maar dat was grotendeels omdat andere steden stegen, en het effect van een groei economie. Volgens Mercer blijft Azië de motor van de groei van de wereld, en zullen er meer en duurdere steden in Azië te voorschijn komen komend jaar.

“Ondanks de hoge kosten van levensonderhoud zien veel organisaties en bedrijven voordeel om in de regio te werken, vanwege het aanwezige talent. We zien aan de ene kant kostenoverwegingen en aan de andere kant winst op investering om dat soort beslissingen te nemen.”

Dit jaar staan er 209 steden uit 5 continenten op de lijst, en worden meer dan 200 factoren meegenomen in de berekening.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Thailand
Bron: The Nation