Home Thailand Bangkok BANGKOK IS DE OP EEN NA DUURSTE STAD VAN ASEAN

BANGKOK IS DE OP EEN NA DUURSTE STAD VAN ASEAN

0
BANGKOK IS DE OP EEN NA DUURSTE STAD VAN ASEAN

~DE DANS OM HET GOUDEN KALF~

(De strijd om rijk te worden)


BANGKOK:-  De Thaise hoofdstad is nu de op een na duurste stad in Asean om in te leven. Alleen Singapore is duurder. Goed (???) nieuws: Pattaya en Chiang Mai staan ook op dat lijstje van dure steden in Asean.

De site Numbeo houdt een lijstje bij van steden in Asean die het duurst zijn om in te wonen. Numbeo is de grootste particuliere database ter wereld met informatie over bevolkingsstatistieken. Ze berichtenop basis van de kosten van woningprijzen, gezondheidszorg, kosten van eten en drinken, en meer. Ze hebben op dit moment 4,973,632 prijzen in 8,812 steden over de gehele wereld.

Thailand staat bekend om haar goedkope eten en kosten van leven. Maar dat is niet meer waar voor Bangkok. De gemiddelde kosten van levensonderhoud voor een persoon in Bangkok is Bt. 21.000. En dan zit de huur er niet eens bij. Voor een familie van 4 zijn de kosten gemiddeld Bt 75.800 zonder huur of hypotheek.

De gemiddelde prijs van een een kamer appartement is op dit moment Bt 21.400 per maand. Als u wilt kopen of huren in het hartje van Bangkok: niet doen. Dat is vrijwel onmogelijk. De prijzen daar zijn fenomenaal hoog.

De grootste factor van de kosten van levensonderhoud is de prijs van eten in Bangkok. Als je buiten de deur gaat eten is de gemiddelde prijs Bt 80. Een bord eten lijkt goedkoop voor Bt 40 of 60 langs de straat, maar als je andere kosten zoals water, frisdrank en extra’s mee rekent kom je snel op of boven de Bt 80. En dat is dan voor een goedkope maaltijd.

Verder staan Phuket, Pattaya, en Chiang Mai ook op de lijst van de meest dure steden in Asean. De gemiddelde kosten van levensonderhoud in Phuket zijn Bt. 18.000 per maand. Pattaya volgt met Bt 17.000 en Chiang Mai met Bt. 16.000. Die prijzen zijn zonder woonkosten.

De duurste stad om in Azië in te wonen is Tokio. De kosten van levensonderhoud zijn daar Bt 35.000 per maand, zonder woonlasten. Maar als u ècht duur wilt wonen, dan moet u verhuizen naar Basel in Zwitserland. Daar mag u per maand gemiddeld Bt 49.400 aftikken om in leven te blijven.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thairesidents
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Thai Residents