BANGKOK GAAT MORGEN PROBEREN HET TE LATEN REGENEN OM DE LUCHTVERONTREINIGING AAN TE PAKKEN

0
222

~EEN REGENDANSJE DOEN~

(De goden verzoeken)


BANGKOK:- De BMA (Bangkok Metropolitan Administration) gaat morgen proberen om het kunstmatig te laten regenen boven de hoofdstad om de luchtvervuiling die de gezondheid van bewoners bedreigt, in te perken.

Khun Pralong Damrongthai, de directeur van Pollution Control Department (PCD), zei dat de timing afhangt van vochtigheid en windrichting. Hij woonde deze morgen een vergadering in het stadhuis bij over de dreiging van PM2.5 deeltjes, welke betrekking heeft op deeltjes in de lucht kleiner dan 2,5 micron in diameter.

Bij deze vergadering was ook de directeur van het BMA Environment khun Chatree Wattanakhajorn en voorts vertegenwoordigers van het, Afdeling Royal Rainmaking en Agricultural Aviation, Traffic Police Division, Afdeling Landtransport en Mass Rapid Transit Authority van Thailand.

Khun Chatree verklaarde dat de districtskantoren al maatregelen voor de korte termijn hadden geïntroduceerd, zoals het schoonmaken van de wegen, het afdwingen van buitenbranden, het uit het verkeer halen van voertuigen die zwarte uitlaatgassen uitstoten, het strikt beheersen van stof op bouwlocaties en het verkeer door de politie sneller te laten doorstromen.

De PCD verwacht dat de luchtkwaliteit dinsdag slecht blijft en adviseert bewoners om hun voertuiggebruik te beperken, vooral als hun voertuigen hebben die zwarte rook produceren en zich ervan te onthouden om afval buiten te verbranden.

Privé voertuigen die als een roetetoeter aan het verkeer deelnemen kunnen worden gemeld aan het Department of Land Transport op hotline 1584 en bussen die verontreinigde lucht uitspuwen bij de Bangkok Mass Transit Authority in 1348 of Traffic Police op 1197.

Voor advies over gezondheid, bel de PCD op 1422 of het ministerie van volksgezondheid in 1669.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation