BANDENSPOREN LEIDEN TOT DE ONTDEKKING VAN 5.3 MILJOEN YABA PILLEN IN EEN GROT IN CHIANG MAI

0
185

~EIEREN VOOR JE GELD KIEZEN~

(Met minder genoegen nemen dan men eerder wilde)


CHIANG MAI:- Een medewerker van de NBNC OC zag enkele bandensporen op een verlaten pad en vroeg zich af waar het naartoe zou gaan. De medewerker besliste de bandensporen te volgen en ontdekte grote zakken drugs, welke verborgen waren in een grot in Chiang Dao. Het bleek te gaan om meer dan 5,3 miljoen Yaba-pillen, naar verwachting zou de Yaba in het zuiden van Thailand moeten worden afgeleverd.

De ontdekking vond plaats op 30 april van dit jaar, toen ambtenaren van de NBNC OC en de politie van Chiang Dao samenwerkten om 27 grote zakken Yaba buit te maken die verborgen waren in een grot in een bergdorp in Chiang Dao, Chiang Mai. De verborgen drugs werden ontdekt in de ochtend van dezelfde dag dankzij de slimme officier.

Toen de ambtenaren bij de ingang van de grot aankwamen, was er een man die op wacht stond om de drugs in de gaten te houden, maar zodra hij zag wie er aankwam, koos de man eieren voor zijn geld en rende weg in de jungle op de berg.

De ambtenaren hadden wel informatie ontvangen dat er drugs uit buurlanden werden binnengesmokkeld en dat deze langs de grens van Chiang Mai werden verborgen, maar waar precies, dat wist niemand. Daarna zou de Yaba naar de verschillende provincies van Thailand worden verplaatst. De ambtenaren zijn op zoek naar de routes die worden gebruikt voor het smokkelen van drugs naar elke provincie.

De grot bevond zich op slechts 2 kilometer van de grens, waar drugssmokkelaars normaal gesproken in kleine groepen van lokale mensen verschillende manieren kennen om de drugs het land binnen te smokkelen zonder te worden opgemerkt door de mensen en ambtenaren.

Normaal gesproken gaat het altijd om het dragen van de drugs door bossen en over de bergen als ook het verbergen van de drugsvoorraden op geheime locaties waar mensen normaal niet naartoe gaan, zoals de grot in dit geval.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: workpoint.news
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: workpoint.news