BAAN SUKHAWADEE, EEN INMENS GROOT (VR)EETPALEIS MET DOORLOPENDE PLAYBACK SHOWS

2
471

~ER GAAN VEEL MAKKE SCHAPEN IN EEN HOK~

(Met inschikkelijke mensen is meer mogelijk)


PATTAYA:- Olleke Bolleke is gisteravond met een stel goede vrienden een vorkje wezen prikken in het enorme complex van het Sukhawadee House aan de Sukhumvit Road en als Olleke Bolleke schrijft enorm, neem dan maar gerust aan dat het zo is.

Naarmate het hebbedingetje van een stinkend rijke Thaise kippenboer, Khun Panya Chotithewan, van een legbatterij naar dir miljoenenbedrijf is uitgegroeid, is dit volgens mij de toeristische attractie “No 1” van de stad. Maar zoals bekend is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, zeker niet nadat Baan Sukhawadee verordend is om 13% van zijn constructies af te breken.

Nationale Krantenkoppen waren het gevolg van dit Landje Pik, waardoor ook uw nieuwsbeer geïnteresseerd raakte in dit park in een typische Thais landschap stijl, het zou mij niet verwonderen als Tropical Garden Nong Nooch niet met een scheef oog naar deze concurrent keek.
En dan zou dat zeker niet voor de prachtig aangelegde tuinen zijn, tuinen die beetje veel rieken naar de bekende Capodimonte stijl zoals de vroege Sinti vrouwen hun woonwagens sierden, veel kitsch en plastic bloemen dus.

Maar s’avonds is het zeker de moeite waard om dit Thaise sprookje met duizenden lampjes en overvloedige watervallen te bekijken, het is feeëriek om te bekijken, je zou maar zo de koets van Assepoester tegen kunnen komen. En ……….prinsen, ach die lopen er in grote getale van allerlei pluimage, Arabische prinsen, Chinese Prinsen en tijdens de show op een mega groot podium een heel arsenaal Thaise prinsen en niet te vergeten prinsessen.

In een enorme hal waar zeker duizend mensen aan tafel kunnen schuiven om van een zes lanen lang koud en warm buffet te kunnen genieten is het een spektakel om te zien. Het is een goed gesmeerde machine, waarbij de 10 persons tafels niet langer dan vijf minuten onbezet zullen blijven. Het is dus werkelijk aanschuiven want per avond passeren hier, ik wil niet overdrijven maar zeker 8000 het buffet.

Nu is dat buffet niet echt geweldig, maar wees eerlijk wat kun je verwachten voor 250 Baht p.p. Voor dat bedrag mag u de tuinen bekijken, onbeperkt rauzen van het buffet, want dat doen de hordes Chinezen die Olleke Bolleke hier heeft zien schransen, als toetje een heel fruit buffet en krijgt u een Brussels wafel als uitsmijter aangeboden.

Want eerlijk is eerlijk, er moet wel poen verdiend worden.
Over de kwaliteit van het buffet kan ik wel uit wijden, maar laat dat achterwege omdat onze Thaise vrienden ook hebben zitten bunkeren, dus ik mag aannemen dat ze het “heerlijk” vonden.

Voorts is het buffet, hoe kan het ook anders rijkelijk voorzien van allerlei onbekende stukjes kip, want slachtafval moet ook verwerkt worden, NIET ? En daarbij met slachtafval is niets mis, kan ook heel lekker zijn, zeker in de Massaman die ze hier serveren, deze beer kon er zelfs drie kopjes van op.

Nog even over die show, die is werkelijk adembenemend, prachtige kleurige kostuums, met veren, glittertjes en hupsende jongens en meisjes die in een gestaag tempo de ene voorstelling op de andere laten volgen. Zang en dans zijn hun voornaamste wapens, nou ja….voornaam. Het is gewoon de hele avond playbacken, een show waar Hennie Buisman verschrikkelijk jaloers op zal worden.

Kortom, het is een belevenis om een keer te bezoeken, al is het maar om de enorme aantallen toeristen het het liedje te horen zingen, FOLLOW THE LEADER ! Want zonder gidsen met vlaggetjes zal deze goede geoliede vreetfabriek helemaal in de soep lopen.

Olleke Bolleke bedankt Sutas Jermtong voor de foto’s

2 REACTIES

Comments are closed.