AUSTRALISCHE KINDERMISBRUIKER VEROORDEELT TOT LEVENSLANGE GEVANGENISSTRAF

0
378

~HET KWAAD STRAFT ZICHZELF~

(Wie kwaad doet, wie kwaad ontmoet)

BANGKOK:- Een Australische kindermisbruiker en zijn voormalige partner zijn op de Filipijnen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. Australiër Peter Gerard Scully verkocht volgens de rechtbank beelden van het misbruik via internet aan ’klanten’ in het buitenland, bericht de Filipijnse nieuwssite Rappler.

NEDERLANDSE RECHERCHEURS
De rechtbank oordeelde dat Scully zich schuldig maakte aan mensensmokkel en meerdere verkrachtingen. Een van de slachtoffers was pas een jaar oud. De Australiër reageerde volgens Rappler nauwelijks op de uitspraak, zijn vrouwelijke handlanger barstte in huilen uit.

Ook Nederlandse rechercheurs leverden een bijdrage aan het onderzoek. Zij raakten betrokken doordat op videobeelden een paar seconden Nederlands gesproken leek te worden. „Dit bleek uiteindelijk Filipijns te zijn, maar toen dat duidelijk werd, hadden Nederlandse rechercheurs al zo veel kennis opgebouwd dat ze bij het onderzoek betrokken bleven tot de arrestatie van Scully in 2015”, meldt de politie.

Vier rechercheurs uit Nederland kregen uiteindelijk een Australische onderscheiding vanwege hun bijdrage aan het onderzoek. Een van de politiemensen vergeleek de jacht op Scully met het zoeken naar een naald in een hooiberg, omdat de kindermisbruiker zijn uiterste best had gedaan om „niets herkenbaars achter te laten” in de misbruikfilmpjes.

Informatie en bron:
Illustraties: Rappler
Content: Redactie Telegraaf
Bron: Telegraaf.nl