ASIEL IN NAKHOM PATHOM IS PRIMA VOOR ELKAAR

0
236

~leugens hebben korte benen~

(na verloop van tijd komt de waarheid altijd naar buiten)


NAKHON PHANOM:- De veterinaire dienst ontkent dat de situatie in het asiel in Nakhon Pathom zo slecht is als de Soi Dog Foundation beweert.

Sorravis Thaneto, directeur-generaal van de dienst zegt dat hij de pers zal uitnodigen om te kijken of het er zo slecht aan toe gaat als Soi Dogs zegt, en dat hij toestaat dat dierenartsen het asiel bezoeken. De stichting zegt dat vele duizenden honden zijn omgekomen door verwaarlozing.

Khaosod toonde foto’s en video’s over de misstanden in het asiel in Nakhon Pathom. Geen fijne foto’s want de dieren verhongeren en sterven aan ziektes. “Het is beter dat de pers zelf gaat kijken of het er zo slecht gaat,” zei Sorravis. “Ik persoonlijk was verbaasd dat het er zo aan toe zou gaan.” Over wanneer dat bezoek plaats kan vinden liet hij zich niet uit.

John Dalley, oprichter van de Soi Dog Stichting was op zijn beurt stomverbaasd over de ontkenning. De stichting is er van overtuigd dat vele duizenden honden dood zijn na de hondsdolheidspaniek in maart. De bewering dat de dieren prima in orde zijn, en dat zijn stichting de boel verkeerd begrepen heeft noemt hij.

“Volstrekt ongeloofwaardig. Bijna net zo ongeloofwaardig als zijn voorganger die aankondigde dat 80% van alle honden in Thailand voor eind mei gevaccineerd worden. Het is duidelijk dat hij het asiel niet bezocht heeft, of zelfs maar de statistieken er van heeft gezien.”

Sorravis zei dat de dienst een inspecteur naar het asiel gestuurd heeft, en gaat volgende week donderdag zelf kijken. Daarna mag de pers een kijkje komen nemen. Wanneer moet nog bekend gemaakt worden. Hij ontkende beschuldigingen dat  de veterinaire dienst bezig is om het asiel schoon te maken voor dat pers bezoek.

Inpsecteur Theerawut is dierenarts en ontkent dat de honden sterven als vliegen. “Dat is niet het geval. We hebben wel erg veel honden opgevangen, en dat geeft hygiene problemen. Er zijn op dit moment 2.500 honden opgenomen. Er werken twee dierenartsen met zeven ambtenaren en vijf tijdelijke krachten. Die tijdelijke krachten moeten leren om met de dieren om te gaan.

Theerawut betwijfeld of de genomen foto’s van broodmagere en sterven de honden genomen zijn in het asiel. De (anonieme) bron van de foto’s zegt dat de helft van de foto’s vorige week genomen zijn. De rest is geschoten op 18 april. Een foto laat het centrum duidelijk zien, met het naambord prominent in beeld.

Volgens Dalley sterven er dagelijks dertig honden tot drie weken geleden. Daarna zakte het naar tien honden per dag. “Dat zijn er nog steeds veel te veel. We sturen zelf dierenartsen, en gaan zelf honden en katten vaccineren.”

Dalley zegt dat dierenartsen in India en de Filipijnen graag willen helpen, maar nog geen toestemming gekregen hebben om dat te doen. Teams van dierenartsen hebben in principe op maandag al toestemming gekregen, op voorwaarde dat ze geen foto’s maken.

Volgens Dalley is een van de problemen dat het asiel geen budget heeft om voor zoveel honden te kunnen zorgen. Ze hebben niet genoeg geld, en niet genoeg personeel.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Khaosod