ARRESTATIEBEVEL VOOR DE EIGENAAR VAN DUIKERS-BOOT “THE PHOENIX” IN DE MAAK

0
145

~AL MOET DE ONDERSTE STEEN BOVEN KOMEN~

(Een uitvoerig onderzoek gelasten om de waarheid te vinden)


PHUKET:- De plaatsvervangend commandant van de Koninklijke Thaise politie, generaal Sriwara Rangsiphramnakul, dringt er bij de nationale politie op aan om door te gaan in de mogelijke zaak tegen de eigenaar van ‘Phoenix’ om zo snel mogelijk een aanhoudingsbevel aan te vragen.

In de laatste laatste reportage is namelijk gebleken dat 27 passagiers op de boot geen reddingsvesten te droegen tijdens de ramp.

Generaal Sriwara nam tijdens de vergadering op het politiebureau van Phuket contact op met Bangkok met de vraag om de eigenaren van ‘Phoenix’ en ‘Serenata’ boot nadrukkelijk te vervolgen.

De marine van Phuket heeft de generaal ook laten weten dat de ‘Serenata’ wordt geborgen.

Generaal Sriwara heeft de politie opgedragen een huiszoekingsbevel aan te vragen voor de scheepsbouwwerf Thanawat Engineering in Rassada om meer bewijs te verzamelen over de ‘Phoenix’, zijn plannen, certificering en constructie. Ook gaf ook opdracht tot een onderzoek naar relevante officieren die mogelijk betrokken waren bij de certificering en registratie van de boot.

Daarnaast zullen er juridische stappen worden ondernomen tegen de kapitein en een bedrijfsleider van de ‘Serenata’ terwijl de kapitein van de ‘Phoenix’ al is aangeklaagd.

Sriwara dringt er met nadruk op aan om door te gaan met de zaak. Hij verklaarde dat iedereen die bij deze tragedie betrokken lijkt te zijn, vervolgd zal worden voor de volle omvang van de wet. Hij wil voor een ieder arrestatiebevelen krijgen die bij deze zaak in overtreding is geweest, inclusief de eigenaar van ‘Phoenix’.

Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger