APEN IN NATIONAAL PARK KHAO WANG WORDEN GETEST OP VIRUSSEN

1
1117

~ZIEKTE KOMT TE PAARD EN GAAT TE VOET~
(Je bent snel ziek, terwijl genezing lang kan duren)


HUA HIN-De ambtenaren van het Nationaal Park Khao Wang, afdeling fauna en flora bescherming hebben hun dierenartsen gevraagd om willekeurig bloedtesten bij de Langstaart Makaken uit te voeren, op zoek naar virussen die bij de mens kunnen worden overgedragen.

Mevrouw Supakarn Kaewchote, dierenarts aldaar, zei dat komende dinsdag ongeveer 50 apen zullen worden gevangen om de apen op dengue koorts, hondsdolheid, hepatitis en encefalitis te testen, dat zijn op dit moment de meest gevaarlijke ziekten die deze dieren op de mens kunnen overbrengen.

In overeenstemming met de procedure, zei ze dat de apen eerst met een verdovingsgeweer uitgeschakeld moeten worden om vervolgens monsters te nemen van hun speeksel, bloed en uitwerpselen, deze zullen worden meegenomen voor laboratoriumfunctie tests voor de genoemde virussen.image

De bloedtest resultaten zullen binnen een week bekend zijn, maar de andere tests zullen ongeveer een maand zal duren, zei mevrouw Supakarn.

Verder zei ze dat een deel van de mannelijke apen zullen worden gecastreerd en de gewonde apen zullen worden behandeld voordat ze worden vrijgelaten in het wild.

De heer Pote Tupprathum, het hoofd van het Panthainorasing wildreservaat, legde uit dat de tests, voorzorgsmaatregelen zijn om mogelijke verspreiding van virussen uit de apen op de mens te voorkomen, want er zijn ongeveer 2.000 van hen aanwezig en wonen in de buurt van mensen.

1 REACTIE

Comments are closed.