ANTIDRUGS BRIGADE PAKT IN CHONBURI TWEE CHINEZEN, TWEE THAISE MANNEN BIJ DE LURVEN MET 985 KILO ICE

0
191

~WETEN WAAR DE SCHOEN KNELT~

(Op de hoogte zijn van de oorzaak)


CHONBURI:- De Thaise antidrugsbrigade heeft in het district Si Racha nabij Pattaya twee Chinese en twee Thaise mannen gearresteerd na het vinden van ongeveer 985 kilo crystal methamphetamine, bekend als “ice”, in een container, welke naar de Filippijnen verscheept zouworden, zo liet de plv. politiechef Chalermkiat Srivorakhan deze middag tijdens een persconferentie weten.

Politie generaal Chalermkiat maakte bekend dat de politie gisteren een Chinese man, Huang Guoxion, 24, en de twee Thais – Suban Mahachanon, 57, en Joi Sae Fong, 62 in een containerpark in het district Si Racha gearresteerd had.

Toen de drie in het depot verschenen om een ​​container met 614 dozen met schoenen te openen, werden ze gearresteerd. Bij een volgend onderzoek van de dozen, bleken de schoenen opgevuld te zijn met elk 15-20 theezakjes gevuld met een gekristalliseerde stof te bevatten.

Een laboratoriumtest liet zien dat het kristalmethamfetamine was, met een gewicht van ongeveer 985 kg.

Informatie van de drie leidde tot de arrestatie van een andere Chinese verdachte, Zhou Qingchu, 44, in een flat in het district Huay Khwang in Bangkok.

De politie-actie kwam na een tip van de inlichtingendiensten dat een groep buitenlandse en Thaise mensen samenwerkte om drugs te vervoeren in containers die naar het buitenland werden verzonden.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Pornprom Satrabhaya
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post