AMERIKA ZET THAIS BEDRIJF OP DE ZWARTE LIJST

0
417

~MET ZWARTE KOOL AANGETEKEND STAAT~

(Ongunstig bekend staan)


BANGKOK:- De Amerikaanse regering heeft sancties ingesteld tegen een Thaise bedrijf dat een Iraanse luchtvaartmaatschappij zou helpen met het plegen van terroristische daden.

Het ministerie van financiën in Washington zegt dat My Aviation Co., Ltd. in Bangkok “diensten aanbiedt aan Mahan Air, waaronder luchtvracht, en passagiers.” Mahan Air doet wekelijks zes vluchten naar Bangkok.

Het ministerie zegt dat de (private) Iraanse luchtvaartmaatschappij “regelmatig strijders en gevechtsmaterieel naar Syrië heeft gevlogen, ter ondersteuning van de Syrische regering, die bijgedragen hebben aan de afgrijselijkheden in het land, en het gedwongen verhuizen van miljoenen onschuldigen.”

Onder de sancties vallen de eigendommen van het bedrijf in Amerika en verbiedt Amerikanen om zaken met dit bedrijf te doen. De sancties werden na kantoortijd in Thailand van kracht, en My Aviation kon daarom nog geen commentaar geven.

“Mahan Air gaat door met haar vluchten naar Syrië, iedere week, zelfs miljoen onschuldigen het slachtoffer dreigen te worden van het moordzuchtige Assad regime en haar bondgenoten in Iran en Rusland. Het ministerie van financiën plaatst daarom sancties op bedrijven die zaken doen met Mahan Air, een bedrijf dat zelf onder sancties ligt wegen het vervoer van militairen en goederen voor het Assad regime, en terroristen in de regio ondersteunt,” zegt het ministerie.

Dit Thaise bedrijf heeft verschillende Amerikaanse en ook Thaise officiële waarschuwingen genegeerd, om de banden met Mahan Air te verbreken. Deze actie dient als waarschuwing dat het Amerika ernst is om de luchtvaartindustrie te stoppen om zaken te doen met deze met terroristen geassocieerde luchtvaartmaatschappij.”

Amerika heeft Mahan Air op de zwarte lijst gezet wegens het ondersteunen van terroristen en het vervoer van wapens voor Hezbollah en de Iraanse revolutionaire garde.

My Aviation is niet het enige Thaise bedrijf dat onder de sancties valt. Asian Aviation Logistics doet ook logistiek voor Mahan Air, en staan ook op de sanctielijst. Volgens Amerika hebben ze  tenminste een werknemer die op de loonlijst staat van Mahan Air.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Engeland
Bron:Khaosod