Home Algemeen ALLES WAT WE TOT NU TOE WETEN OVER DE KRONING VAN KONING MAHA VAJIRALONGKORN LATER DIT JAAR

ALLES WAT WE TOT NU TOE WETEN OVER DE KRONING VAN KONING MAHA VAJIRALONGKORN LATER DIT JAAR

0
ALLES WAT WE TOT NU TOE WETEN OVER DE KRONING VAN KONING MAHA VAJIRALONGKORN LATER DIT JAAR

~VAN DE HOED EN DE RAND WETEN~

(Volledig geïnformeerd zijn)


BANGKOK:- Olleke Bolleke maakte er gisteren als eerste Nederlandse berichtgever er bekendheid aan dat dat de kroning van Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn in de eerste week van mei zal plaatsvinden.

Graag deel ik met mijn leden de volgende informatie over wat wat we tot nu toe weten over de kroning en hoe deze van invloed zal zijn op buitenlandse toeristen en expats. Zodra er meer bekend gemaakt wordt zal Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand u berichten

WAT WE TOT NU TOE WETEN:
De daadwerkelijke kroningsceremonie vindt plaats op ZATERDAG 4 MEI 2019.

Zijne Majesteit zal op ZONDAG 5 MEI 2019 Koninklijke titels aan leden van de koninklijke familie verlenen. Op dezelfde dag zal er een koninklijke autocolonne door de stad Bangkok geschiedden.

Op MAANDAG 6 MEI 2019 verschijnt Zijne Majesteit op het balkon van Phutthaisawan Prasat Throne Hall. Later op dezelfde dag zal Zijne Majesteit buitenlandse diplomaten in de Chakri Maha Prasat Troonzaal in het Grote Paleis ontmoeten.

OPENBARE FEESTDAGEN EN SLUITINGEN:
Er is officieel nog niets aangekondigd, dus Uw nieuwsbeer speculeert een beetje wat er in deze periode zal worden gesloten, ook hier geldt: zodra er meer nieuws vrijkomt, zal ik u onverwijld informeren.

Tot nu toe lijkt het erop dat maandag 6 mei 2019 als officiële feestdag zal worden uitgeroepen, zodat het publiek deelgenoot kan worden van de feestelijke activiteiten in Bangkok.

Een soortgelijke feestdag werd uitgeroepen tijdens de crematie van koning Rama IX. Het zou goed mogelijk zijn dat vrijdag 3 mei 2019 een feestdag zou worden, maar dat is minder waarschijnlijk.

Het Grand Palace en de Tempel van de Emerald Buddha zullen van 4 tot 6 mei 2019 zeer zeker gesloten zijn vanwege ceremonies voor de kroning. Het is echter ook zeer waarschijnlijk dat het paleis ten minste een week van tevoren zal worden gesloten i.v.m. voorbereidingen van de kroning. In de aanloop naar de crematie van koning Rama IX was het grote paleis en de tempel van de Emerald Buddha een maand lang gesloten.

In de toekomst zal 4 mei waarschijnlijk elk jaar een officiële feestdag zijn voor Kroningsdag (‘Wan Chattra Mongkhon’).
Het is zeer waarschijnlijk dat alle winkels en toeristische attracties tijdens deze periode normaal open zijn.

Tijdens de crematieceremonie van koning Rama IX sloten veel winkels en en winkelcentra hun deuren die dag. Maar dat was uit respect voor wijlen de koning. Het is onwaarschijnlijk dat ze hetzelfde zullen doen tijdens de kroning.

Door de overheid beheerde attracties, zoals de nationale musea en koninklijke paleizen, zullen echter zeker dat weekend gesloten zijn, in het achterhoofd nemende dat deze altijd op maandag gesloten zijn.

Olleke Bolleke kreeg al vragen over wanneer de imposante koninklijke vlootschouw op de Chao Phraya rivier gehouden zal worden, helaas is dit nog niet bekend, maar u houdt het sowieso tegoed van uw nieuwsbeer.

Olleke Bolleke in Thailand