ALLE OUDE BUSHALTES VAN BANGKOK ZULLEN OMGETOVERD WORDEN TOT “SMART BUSHALTES”

0
169

~WIE DE TOEKOMST ALS TEGENWIND ERVAART, LOOPT IN DE VERKEERDE RICHTING~

(Niet naar het verleden kijken, maar op de toekomst gericht blijven)


BANGKOK:- De hoofdstad is van plan om “slimme bushaltes” in de stad te gaan plaatsen, welke de bushaltes van de toekomst moet worden, waar snel internet wordt aangeboden en waar u uw telefoon kunt opladen.

Gisteren heeft de gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang, dit pilotprogramma bekend gemaakt waarbij de oude bushaltes worden gerenoveerd om in de toekomst als de “slimme bushaltes” service en gemak in de metropool te bieden.

De bushaltes zijn niet alleen handig als je telefoon geen power meer heeft, maar vertellen u ook welke bussen eraan komen en zullen met een noodalarm worden uitgerust, zo las Olleke Bolleke in de DailyNews

De inwoners van Bangkok waren niet direct enthousiast, zo was op de Facebook-pagina “Thai bus fanclub” te lezen, zij schreven dat de stad Bangkok beter eerst de bussen en de service kunnen gaan verbeteren dan dat ze hun energie besteden aan de slimme bushaltes.

“De eerste dingen die de stad moeten verbeteren is het onderhoud van de bussen, de onbeschoftheid van de buschauffeurs moeten aanpakken en de erbarmelijke betaalmethoden eens onder de loep moeten nemen. Nu wordt er WiFi geïnstalleerd zodat we niet ongedurig worden als we lang moeten wachten op een bus, zo schreef een respondent.

En weer andere Bangkokianen waren het totaal niet eens met het hele idee en zeiden dat het een verspilling van de begroting van de stad was.

“Ze kunnen het geld beter gebruiken om te zorgen dat alle bushaltes de juiste lichting hebben en dat er kaartautomaten staan, gratis WiFi en een oplaadsysteem zijn niet nodig, zo schreef de respondent Karntip Borisuitsawat.

“Ik ben het er niet mee eens dat mensen hun telefoons kunnen opladen bij bushaltes. Ze zullen er alleen maar over bekvechten of gewoon hun telefoon vergeten. We hebben alleen een bushalte nodig die busroutes weergeeft “, schreef Khun Nattawat Woragun.

Informatie en bron:
Foto’s: DailyNews
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: DailyNews