ALLE NATIONALE PARKEN VAN THAILAND WORDEN TER BESCHERMING PER SATELIET GEDIGITALISEERD.

1
116

~HET IJZER SMEDEN ALS HET HEET IS~

(Nu is het moment om actie te ondernemen)


THAILAND: Om de consistentie en het transparante karakter van de Thaise nationale parken te waarborgen hebben de autoriteiten zich ten doel gesteld om te beginnen met het digitaliseren van de gebieden om deze in de toekomst veilig te stellen.

Deze operatie maakt deel uit van de regeringsmaatregel “Thailand 4.0”, dat er op gericht is om de gehele Thaise samenleving binnen 20 jaar te digitaliseren en waarbij ook de nationale parken de digitale technologie moeten toepassen om het behoud van de parken in de toekomst te optimaliseren.

Het departement van Nationale parken hebben dus landelijke afdelingen fauna en flora de opdracht gegeven om hun ambtenaren op te leiden met deze met satelliet-gebaseerde technologie waarmee de bossen beter kunnen worden gecontroleerd met name de beschermde gebieden.

Daarbij is een nieuw commando centrum opgericht waar alle gegevens centraal bijeenkomen en vandaar kunnen worden geƫvalueerd.

Momenteel staat er landelijk 73 miljoen rai bosgebied (11,7 miljoen hectare) onder toezicht van de Thaise overheid. 30.000 Parkwachten werken bijna 24 uur per dag om de nationale parken en natuurreservaten tegen stropers, illegale houtkap, maar ook van invloedrijke mensen die betrokken zijn in het bedrijfsleven met illegaal bezit van het land te beschermen.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Der-farang

1 REACTIE

Comments are closed.