ALCOMOBILISTE KRIJGT 2 JAAR GEVANGENIS THAISE GEVANGENIS

0
596

~GLAASJE OP, LAAT JE RIJDEN~

(Dat is een goede raad, als liever niet voor 2 jaar de bak in gaat)


CHIANG MAI:- Het gerechtshof bevestigde het vonnis van de rechtbank waarin 2 jaar gevangenisstraf werd opgelegd aan de jonge vrouw die drie fietsers doodreed toen ze een ongeluk veroorzaakte in Chiang Mai’s Doi Saket district in 2015.

Bij het ongeluk overleden Saman Khanta, 62, Phongthep Khamkaew, 40, en Chaiwat Yonglan, 63. Twee anderen raakten gewond. Het ongeluk vond plaats op de Chiang Mai – Chiang Rai snelweg in Tambon Talad Kwan op 3 mei 2015.

Patchuda Jairuean, ze was toen 23, had een gebroken arm. Ze moet ook blazen, en had 67 mg alcohol. De limiet is 50 mg.

Het gerechtshof veroordeeld Patchuda, die haar rijbewijs al verloor, tot het betalen van compensatie aan de slachtoffers. Ze moest oorspronkelijk Bt 1,7 miljoen betalen aan de weduwe van Saman, maar dat is nu verhoogd tot Bt 2,3 miljoen. De compensatie voor de ouders van Phongthep ging van Bt 435.000 naar Bt. 1,18 miljoen. Elk.

Nadat de rechtbank in Chiang Mai vonnis uitsprak ging Patchuda in beroep, in de hoop een lichter vonnis te krijgen. De nabestaanden gingen ook in beroep, want die vonden dat Patchuda er veel te gemakkelijk vanaf kwam. Ze waren vooral boos omdat Patchuda geen berouw toonde.

De families zeggen dat ze slechts Bt 200.00 ontvangen hadden van de verplicht verzekering en bt 1 miljoen vaneen vrijwillige polis. Ze waren blij met de uitspraak van het gerechtshof, maar willen wel kijken of ze in nog hoger beroep kunnen gaan voor een zwaardere straf.

Patchuda, was vrij op borgtocht en niet aanwezig bij de uitspraak. Haar advocaat heeft het gerechtshof gevraagd om de borgstelling te verlengen, als ze in beroep gaat bij de Hoge Raad.

Bron: Thai Visa