AIRASIA ONTVANGT EERSTE A330NEO EN WIL EINDELIJK TERUG NAAR EUROPA

1
387

~DAT WAS EEN BRUG TE VER~

(Dat was te hoog gegrepen)


TOULOUSE – AirAsia heeft vrijdag de eerste van 66 Airbus A330-900’s in ontvangst genomen bij de fabriek in Toulouse. De budgetmaatschappij wil met dit type toestel vanaf eind dit jaar of begin volgend jaar lijndiensten tussen Bangkok en Europa openen.

Nu het eerste exemplaar van dit zuinige vliegtuigtype geleverd is zegt de prijsvechter er alsnog vol voor te willen gaan, te beginnen met vluchten vanuit Bangkok. AirAsia heeft de betrokken autoriteiten daarvoor om toestemming gevraagd.

GOEDKOPE LONGHAUL VLUCHTEN
AirAsia, of eigenlijk AirAsia X zoals de longhaul-dochter heet, denkt voor honderden euro’s minder dan andere maatschappijen vluchten naar Europa te kunnen aanbieden.

De belangrijkste concurrent is Scoot uit Singapore, dat al naar Berlijn en Athene vliegt.

Om die hele lage prijzen mogelijk te maken, staan er negen stoelen op een rij in de Economy Class van de A330-900, terwijl het gebruikelijk is om er daar acht naast elkaar te zetten. In totaal kunnen er 365 passagiers mee in Economy en 12 in Business Class.

HUIDIGE VLOOT
AirAsia X vliegt al met 34 A330-300’s, waarvan er 24 in Kuala Lumpur zijn gestationeerd en 10 in Bangkok. Die toestellen worden door de prijsvechter gebruikt voor lange vluchten binnen Azië. Daarnaast verhuurt AirAsia twee A330-300’s aan Biman Bangladesh.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Airbus
Content: Neal Luitwieler
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

1 REACTIE

Comments are closed.