AFGELOPEN ZATERDAG WERDEN DE EERSTE PASPOORT SCANNERS OP SUVARNABHUMI IN GEBRUIK GENOMEN

7
309

~HET GEMAK DIENT DE MENS~

(Genieten van het aanwezige comfort)


SUVARNABHUMI:- Eergisteren op zaterdag (19 augustus) werd er een ceremonie gehouden op de luchthaven van Suvarnabhumi voor de opening van een automatisch toegangssysteem voor Singaporese bezoekers, met als doel om de lange wachttijden op het vliegveld te beperken.

De foto is van weeranan

De openingsceremonie werd bijgewoond door luitenant generaal Natthathorn Prousoontorn, de commissaris van het Immigratiebureau, Khun Chatri Archjananun, de directeur-generaal van de afdeling Consulaire Zaken en majoor generaal Sithichai Lokanpai, commandant van de afdeling Immigratiepolitie 2.

Generaal Natthathorn vertelde dat de installatie of dit paspoort scansysteem de uitkomst was van een gezamenlijk overleg tussen het Immigratiebureau en het ministerie van Consulaire Zaken van Buitenlandse Zaken.

Khun Thongchai Chasawath, de Thaise ambassadeur in Singapore en Clarence Yeo, commandant van de Immigratie- en Checkpoints Authority (ICA) in Singapore reageerde door te zeggen dat het in gebruik nemen van de systeem in het kader van de campagne Thailand 4.0 lag en veiligheidsbeleid van Thailand te goede kwam.

In de eerste aanleg wordt het automatisch toegangssysteem op deze luchthaven gebruikt voor het toelaten van burgers uit Singapore, dit jaar zal Singapore in antwoordt hierop ook een automatisch toegangssysteem voor Thaise onderdanen installeren.

Andere landen kunnen ook om deze dienst vragen. De aanvragers zullen per land worden worden beoordeeld, met de voorkeur aan landen met een hoog toeristisch potentieel en een groot aantal reizigers naar Thailand.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai PBS
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Thai PBS

7 REACTIES

  1. Vorig jaar is het toerisme vanuit Nederland met 10 % gestegen, dus een mooie kans voor de Ned Overheid om het reis genot van hun land genoten te vergroten.

Comments are closed.