Home Thailand Bangkok ADVOCAAT SPONG VRAAGT KONING OM HULP VOOR COFFEESHOPHOUDER IN THAILAND

ADVOCAAT SPONG VRAAGT KONING OM HULP VOOR COFFEESHOPHOUDER IN THAILAND

2
ADVOCAAT SPONG VRAAGT KONING OM HULP VOOR COFFEESHOPHOUDER IN THAILAND

~ZIJN LEVEN HANGT AAN EEN ZIJDEN DRAADJE~

(Hij verkeert in groot gevaar)


NEDERLAND:- Advocaat Gerard Spong heeft koning Willem-Alexander om hulp gevraagd in de zaak van de Nederlandse coffeeshophouder Johan van Laarhoven en zijn vrouw. Zij zijn in Thailand veroordeeld voor handel in softdrugs in Nederland.

Van Laarhoven heeft een celstraf gekregen van 103 jaar, zijn vrouw moet 18 jaar vast zitten. Eerder schreef ook Van Laarhoven zelf een smeekbede aan de koning, maar een reactie hierop bleef uit.

Het is ongebruikelijk dat een advocaat vraagt of het koningshuis zich met een zaak wil bemoeien. Maar de Oranjes hebben van oudsher een goede band met het Thaise koningshuis.

De nieuwe Thaise koning Vajiralongkorn verleent bij zijn aantreden 150.000 gevangenen gratie. Onder de gedetineerden die eerder vrij kunnen komen, bevinden zich ook veroordeelden voor drugsmisdrijven, zoals Van Laarhoven.

HOGER BEROEP
Het gratieverzoek geldt echter alleen voor gedetineerden van wie de zaak niet meer loopt. Dit zou betekenen dat de Nederlander zijn hoger beroep zou moeten laten vallen. Mocht hij daarna toch geen gratie krijgen, heeft Van Laarhoven geen enkele kans meer om vrij te komen.

Spong hoopt dat Willem-Alexander in deze kwestie kan bemiddelen, opdat Vajiralongkorn voor Van Laarhoven een uitzondering maakt. “Rechtstreeks contact van koning tot koning schijnt, net als in sprookjes, wonderen te kunnen doen”, besluit de advocaat zijn brief.

CIVIELE PROCEDURE
De Nederlandse coffeeshophouder, die een aantal jaar geleden naar Thailand verhuisde, is daar opgepakt voor de handel in softdrugs in Nederland, waar verkoop van softdrugs wordt gedoogd. Van Laarhoven wil dat Nederland de Thaise staat vraagt hem uit te leveren aan Nederland. Dat heeft de Nederlandse staat echter geweigerd.

Om de uitlevering alsnog af te dwingen, loopt er nu een civiele procedure. De verhoren in deze procedure gaan volgende week verder. Van Laarhoven kampt in de Thaise cel met diverse fysieke problemen, zoals een slecht hart en een nierkwaal. Medische zorg wordt niet verleend.

TWEEDE KAMER
Ook de Tweede Kamer bemoeit zich al met de zaak. Negen politieke partijen, waaronder coalitiepartner PvdA, willen dat het kabinet ervoor zorgt dat de Nederlander zo snel mogelijk weer naar Nederland komt. Minister van Veiligheid en Jusitie Ard van der Steur liet een maand geleden weten het niet nodig te vinden zich met de zaak te bemoeien.

De Nationale Ombudsman gaat ook onderzoek doen naar de zaak-Van Laarhoven. De staat zou mogelijk niet zorgvuldig hebben gehandeld in de kwestie.

Voor bij het nieuwsZie ook: Wat je moet weten over zaak coffeeshophouder Van Laarhoven

BRON: NU.nl

2 REACTIES

  1. Zo te zien komt er dan eindelijk wat actie en schot in deze belachelijke zaak.Waar in justitie alle verdragen en rechten van een verdachte met voeten heeft betreden en vertrapt,Waarin ze hebben gelogen en bedrogen.Normaal noemen ze dat fraude.Maar bij justitie is dat schijbaar in deze zaak toegestaan, ongelofelijk.Ik wens den Heer Spong al het succes wat mogelijk is in deze zaak.Om hem vrij te krijgen of in iedergeval nar Nederland.Maar dan wel samen met zijn vrouw. En ik vraagt de Koning om hel goed naar deze zaak te kijken en te onderzoeken,En dan is er maar een mogelijkheid, Ontslaan van rechtsvervolging voor hem en zijn vrouw.Of in iedergeval overplaatsing naar Nederland. Want hij mag zijn wie hij is, maar hij heeft in Thailand niet de wet overtreden en is op valse verlaringen en een gemanupileerd vals verzoek aan de Thaise justitie gearresteerd.Dus een rechtzetting en rehabilietatie is niet meer als juist en op zijn plaats. Dank U.De staat der Nederlanden zou mogelijk onzorgvuldig gehandeld kunnen hebben in deze zaak. Nee de staat der Nederlanden heeft vermoedelijk gewoon onzorvuldig gehaneld in deze zaak door gemanipuleerde en vermoedelijk valse verklaringen te geven aan the Thaise instanties.

Comments are closed.