AD CARABAO GROOT VOORSTANDER VAN VRIJ GEBRUIK MARIHUANA IN THAILAND EN BEKRITISEERT DE REGERING

0
172

~HIJ SPREEKT VRIJ VAN DE LEVER~

(Hij zegt waar het op staat)


PHETCHABUN: De bekendste Rocker van Thailand, khun Yuenyong Opakul alias “Ad Carabao” heeft het ministerie van Volksgezondheid streng bekritiseerd voor het stagneren van meer wijdverbreid gebruik van marihuana als medicijn.

De frontman van de altijd “groen songs-voor-het-leven-band Cabarao” gebruikte afgelopen vrijdagavond hun openluchtconcert in het district Muang om het ministerie ervan te betichten, willens en wetens het medisch gebruik en kweken van cannabis voor iedereen blokkeren.

“Het ministerie van Volksgezondheid is achterlijk”, vertelde hij tegen het 3000 koppig publiek tijdens tijdens het volgeboekte concert.

De regering heeft dit jaar de wet op verdovende middelen gewijzigd om het gebruik van marihuana voor medische doeleinden vrij te stellen van vervolging. Maar critici, waaronder Daycha Siripatra, de oprichter van de Khaokwan Foundation die uitgebreid onderzoek heeft gedaan en cannabisolie voor medische behandeling bevordert, heeft er bij het ministerie op aangedrongen om marihuana volledig te legaliseren zodat mensen het thuis kunnen kweken en geld verdienen door het voor medisch gebruik te verkopen.

De gewijzigde wet verhindert nog steeds dat traditionele beoefenaars cannabis thuis kweken, omdat door de overheid uitgegeven vergunningen nog steeds vereist zij om de plant te kweken.

De autoriteiten hebben hun voorzichtige aanpak verdedigd door te zeggen dat het waarborgen van de kwaliteit van medische marihuana hun prioriteit is. Het is ook een uitdaging om ervoor te zorgen dat de juiste concentraties cannabidiol (CBD) worden geëxtraheerd om pijnstillers te maken.

Tot nu toe heeft alleen de Government Pharmaceutical Organisation (GPO) volledige toestemming om marihuana te laten groeien en verwerken. Het verwacht tegen het einde van volgende maand hun eerste pijnbestrijdingsproducten aan ziekenhuizen te leveren.

Het ministerie van Volksgezondheid onderzoekt nog steeds aanvragen van universiteiten en andere groepen om marihuana te mogen kweken om onder gecontroleerde omstandigheden om aan ziekenhuizen te leveren.

Ad Carabao vertelde afgelopen vrijdagavond vanaf het podium dat zijn perceptie t.o.v. marihuana veranderd was van het zien als een verslavend middel tot een plant die ziekten zoals kanker kan genezen.

Zijn eerdere opvattingen kwamen tot uiting in een nummer uit 1982 dat waarschuwde voor de gevaren van marihuana. De teksten zeggen dat wiet-rokers uiteindelijk “onder de cannabis-boom zullen sterven”.

“Dat was de enige kant die ik ongeveer 37 jaar geleden dacht,” gaf Ad toe. “Tijden veranderen en de wereld en alle Thais weten nu dat cannabis geen verslavend medicijn maar uitstekend kan dienen als een medicijn,” zei hij.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Youtu.be
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post