ACHT RESERVOIRS STAAN OP OVERSTROMEN

0
288

~MAAK JE BORST MAAR NAT~

(bereid je voor op een zware klus (of op veel tegenstand).)


BANGKOK – Het nationale bureau voor waterbeheersing (ONWR) houdt acht grote dammen goed in de gaten, omdat het niveau in de achterliggende stuwmeren angstwekkend hoog is, zegt Somkiat Prajumwong van het bureau.

De acht dammen liggen zijn de Nam Phung dam in Sakon Nakhon, de Lam Pao dam in Kalasin, de Chulabhorn dam in Chaiyaphum, de Ubonrat dam in Khon Kaen, de Vajiralongkorn dam in Kanchanaburi, de Pranburi dam in Prachuap Khiri Khan, de Nam Un dam in Sakon Nakhon en de Kaeng Krachan dam in Phetchaburi.

Het water in de Nam Un en Kaeng Krachan reservoirs is nu op 103% van hun capaciteit.

Somkiat zei dat verschillende departementen instructie gekregen hebben om overtollig water te spuien. De gouverneurs van verschillende provincies moeten nu overstromingswaarschuwingen afgeven en reddingsoperaties gaan leiden.

Het waterniveau in de Phetchaburi rivier in het district Muang is nog 60 centimeter onder het maximale niveau, water wordt gespuid in het irrigatie systeem. Het is waarschijnlijk dat de rivier toch gaat overstromen in de Tha Yang en Ban Laem districten.

Er stroomt minder water in het reservoir van de Kaeng Krachan dam. Maar als het komende week gaat regenen kan dat veranderen. En het is nog steeds noodzakelijk om ook daar te spuien. Het waterniveau in de Mekong rivier zakt, zegt Somkiat.

Thai PBS