Home Featured ABT BUITEN DE DEUR VAN DE TEMPEL IN KHON KEAN GEZET NA OPDUIKEN VAN FOTO’S MET ZIJN LIEFJE

ABT BUITEN DE DEUR VAN DE TEMPEL IN KHON KEAN GEZET NA OPDUIKEN VAN FOTO’S MET ZIJN LIEFJE

0

~ALS EEN HERDER DWAALT, DAN DOLEN DE SCHAPEN~

(Als de leiding het niet meer weet, weet de ondergeschikten het ook niet meer)


KHON KAEN:- Een bekende abt van een tempel in Khon Kaen is deze week het kloosterleven uitgeschopt, deze rel begon doordat er foto’s van hem met een jonge vrouw op sociaal media de ronde deden.In het begin probeerde hij nog te ontkennen, maar de foto’s waren zo duidelijk dat er van ontkennen geen sprake meer kon zijn.
Het tempelbestuur was na beraad unaniem van mening de 54-jarige abt van de Srisawang Nonthan tempel ‘ontmonnikt’ moest worden, wat in religieuze kringen laïcisatie heet (het terugbrengen naar de leken stand)

Deze zaak heeft onder boeddhisten in de noordoostelijke stad. veel consternatie veroorzaakt, de geruchten waren schering en inslag nadat er foto’s van Phra Kru Ophasthammawiphat waren opgedoken.

Ook was hij arm in arm met een jonge vrouw op een bruiloft als ook op andere plaatsen gezien, iets wat absoluut verwerpelijk is in het mooie Thailand.
Uiteindelijk werd hij gisteren door de oudste van de leken van de tempel geconfronteerd en moest hij toegeven dat hij het inderdaad was.

Hij zei, dat hij had de tempel voor een paar maanden had verlaten en een jonge vrouw was tegengekomen die bij hem gevoelens had losgemaakt.

Het verhaal werd 30.500 keer online gedeeld.

De oudste leek van de tempelgemeenschap, de 75-jarige Reuang Surasiang, vertelde dat hij de dolende abt gesproken had en dat op kort termijn laïcisatie op de abt zal worden toegepast.

Bron: Sanook