Home Thailand Centraal Thailand HUA HIN TOERISTENPOLITIE GAAT OP FOTOJACHT

HUA HIN TOERISTENPOLITIE GAAT OP FOTOJACHT

0
HUA HIN TOERISTENPOLITIE GAAT OP FOTOJACHT

~EEN BEETJE VENT WORDT GEEN AGENT~

(carnavalsliedje van Ton vd Meer)


PRACHUAP KHIRI KHAN – Een agent zit op een vliegend tapijtje, alsof hij Aladin is. Een ander staat ondersteboven op een plafond in een huis met koeien. En een groep agenten zit te genieten van ijskoffie.

Nee, de toeristenpolitie van Hua Hin verveeld zich niet te pletter. Dit is een nieuw manier om de harten en zielen van de bevolking en de toeristen voor zich te winnen. Het moet alles veranderen, want de gaan zich via de sociale media presenteren! De oude stijl was bureaucratisch, onbegrijpelijk, archaïsch, onvriendelijk en ouderwets.

Dus onze bruine vrienden hebben opdracht gekregen om niet stoer en streng op de foto te staan, maar vriendelijker. Met wat humor. Sgt-maj. Yuwaret Khunnasak sprak met Olleke over deze sociale media mode. Haar commandanten willen het lokale toerisme promoten, en gaven de job aan haar en drie collega’s (2 mannen en 1 vrouw) die het juist leuk vinden om gekke foto’s te maken.

“We willen toeristische plaatsen zoals cafés, restaurant en nog veel meer laten zien. Er is zoveel te doen in Hua Hin, zegt Yuwaret. “We doen ons best zoveel mogelijk verschillende plaatsen te tonen.”

Geen idee of agenten op vliegende tapijtjes toeristen aantrekken. Maar het zijn wel leuk plaatjes.

Khaosod