Home Algemeen 9,6 MILJOEN KOSTENDE FIETSSTROOK IN PRACHUAP KHIRI KHAN EINDIGT ALS PARKEERSTROOK LANGS DE STRANDWEG

9,6 MILJOEN KOSTENDE FIETSSTROOK IN PRACHUAP KHIRI KHAN EINDIGT ALS PARKEERSTROOK LANGS DE STRANDWEG

0
9,6 MILJOEN KOSTENDE FIETSSTROOK IN PRACHUAP KHIRI KHAN EINDIGT ALS PARKEERSTROOK LANGS DE STRANDWEG

~MET DE HANDEN IN HET HAAR ZITTEN~

(Geen oplossing meer weten)


PRACHUAP KHIRI KHAN:- Een 9,6 miljoen Baht kostende 2,9 kilometer lange fietsstrook langs het strand in het Mueang-district van Prachuap Khiri Khan is uitgegroeid tot een parkeerplaats voor voertuigen, waarvan de politie beweerd dat er niets aan te doen is.

Na klachten van omwonenden dat ze niet op de fietsstrook mochten rijden, verklaarde de hoofdcommissaris van Mueang Prachuap Khiri Khan, kolonel Chayinthorn Sukhonthorn dinsdag dat er geen actie kon worden ondernomen tegen automobilisten die op de baan hun vehikel plaatste.

Hij vertelde het naadje van de kous tegen onze verslaggever en zei dat de provinciale openbare werken en het stadsplanningsbureau de fietsstrook hadden gebouwd zonder samen te werken met het lokale bestuur zonder ook maat enige wet of regelgeving voor het gebruik ervan uit te vaardigen, zodat de politie niets tegen automobilisten die daar parkeerden.

De bewuste rijstrook werd speciaal aangelegd voor de fietsers van het Wing 5 Air Command vanaf de strandweg naar de Bang Nang Rom brug.

Kolonel Chayinthorn vertelde dat hij nu een afspraak zou maken met andere betrokken overheidsinstanties om te bespreken wat er werkelijk met de fietsstrook zou moeten gebeuren.

Khun Sutthiporn Thiangtham, de burgemeester van de gemeente Mueang Prachuap Khiri Khan, zei dat de gemeente de fietsstrook niet had overgenomen van het kantoor voor openbare werken, hoewel de bouwwerkzaamheden zes maanden geleden waren afgerond.

Delen van het oppervlak van de baan zijn ook beschadigd door voertuigen, zo voegde de burgemeester er aantoe.

Khun Aran Chanton, de waarnemend chef van de openbare werken van provincie Prachuap Khiri Khan en het stad- en planningsbureau, zei dat het project met de fietspaden nog niet kon worden overgedragen aan de lokale overheid omdat het kantoor momenteel bezig was met de verdediging van het project met het kantoor van de accountant-generaal.

Khun Aran zei dat het bureau vraagtekens had gezet bij de waardigheid van het project nadat bleek dat het niet door fietsers was gebruikt, maar voornamelijk als parkeerplaats werd gebruikt door automobilisten.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation